Stiri

U-BT Cluj va avea adversari din Suedia sau Israel în turul doi preliminar din FIBA EuropeCup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.07.2018

Astăzi a avut loc la Munchen tragerea la sorți pentru preliminariile FIBA EuropeCup 2018-2019. U-Banca Transilvania Cluj va intra în competiție în turul doi preliminar, unde va fi cap de serie. Adversarul clujenilor va fi învingătoarea dublei dintre Södertalje Kings și Ironi Ness Ziona.

Echipele au fost repartizate în funcție de coeficientul de țară și al clubului. U-BT Cluj-Napoca va intra în competiție în al doilea tur preliminar, pentru care a fost cap de serie. În primul tur preliminar vor fi cinci dueluri.

Câștigătoarea dintre Södertalje Kings (Suedia) și Ironi Ness Ziona (Israel) va fi adversara formației clujene în turul doi preliminar. Prima partidă dintre cele două echipe va avea loc în Israel, pe 20 septembrie. Returul se va disputa după 6 zile, în Suedia.

Södertalje Kings a jucat în semifinalele campionatului suedez în sezonul trecut, cedând cu 2-4 în fața celor de la Lulea, iar cu un an înainte a ajuns în finală. Södertalje Kings are în palmares 5 titluri în Suedia, primul în 2005, iar următoarele patru au fost legate, între 2013 și 2016. Suedezii au evoluat în grupele EuropeCup în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. În sezonul precedent au intrat în turul doi de calificare, dar au cedat la 21 de puncte dubla cu Szolnoki Olaj.

Cealaltă posibilă adversară a clujenilor, Ironi Ness Ziona, a fost pe locul 8 la finalul sezonului regulat în Israel. Adversarul din primul tur de play-off a fost formația care avea să câștige titlul, Maccabi Fox Tel-Aviv. Scorul din sferturi a fost 3-1 pentru Maccabi.

U-BT Cluj va intra în competiție în 3 octombrie, când va juca în deplasare primul meci din turul doi preliminar. Returul este programat în 10 octombrie la Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!