Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj, victorie extrem de dificilă în fața celor de la Timba Timișoara

Eduard Popa

Eduard Popa
13.10.2017

timba u bt

U-BT Cluj-Napoca a câștigat la Timișoara, împotriva Timbei, scor 75-72, la capătul unui meci foarte dificil în fața unei nou promovate. Partida a contat pentru etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Bogdan Murărescu a ales să înceapă în formula Robert Medgyesi, John Florveus, Branko Jereminov, Bogdan Popescu și Tiegbe Bamba. U-BT a început cu Nandor Kuti, Lasannah Kroman, Giordan Watson, Zeljko Sakic și Ousmane Barro.

Gazdele au început ca din tun partida care s-a disputat la Timișoara, cu un run de 12-3. De altfel, avantajul de nouă puncte l-a păstrat și la capătul primului sfert, scor 22-13. Diferența avea să ajungă chiar la 14 puncte, după reușita lui Pavlovic care a dus scorul la 33-19. A doua jumătate a sfertului a aparținut campioanei României, care a echilibrat scorul și a intrat la pauză cu un dezavantaj de 6 puncte, scor 38-32.

Sfertul al treilea a aparținut iarăși gazdelor. Cu Florveus și mare formă, Timba intra înaintea ultimului sfert cu 11 puncte avans, scor 54-43. Kromah a deschis ultimul sfert cu un coș de 3 puncte, dar a primit replica de la Pavlovic și Florveus, care au dus pe Timba la un avantaj de 12 puncte, scor 63-51. Campioana însă a început cursa de urmărire și, grație unui run de 14-2, a egalat la 65. Florveus a pus din nou Timba în avantaj, la 67-65 și 69-68, dar U-BT a răspuns prin Sakic și Kariniauskas, care au pus în sfârșit U-BT în avantaj, scor 72-69. Același Florveus senzațional a reușit un put back și a egalat la 72 cu 38 de secunde rămase de jucat. Calnicenco a reușit un coș de 3 puncte care a pus U BT Cluj în avantaj, scor 75-72, cu 24 de secunde rămase. Pe rând Jereminov și Naylor nu au reușit să reducă ecartul, iar U-BT câștigă un meci extrem de disputat împotriva celor de la Timba.

Sakic a reușit 19 puncte și 8 recuperări pentru U-BT Cluj, în timp ce Kromah și Watson au adunat câte 14 puncte. De partea cealaltă, Florveus a adunat 24 de puncte cu 10 recuperări și 4 capace, în timp ce Jereminov a înscris 14 puncte și Pavlovic 11.

Etapa viitoare U-BT va juca împotriva lui Dinamo, în timp ce Timba se va deplasa pentru meciul cu SCM U Craiova.

*foto: facebook U-BT Cluj-Napoca

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Evolutie penibila
    Am avut cu nou promovata o evolutie penibila, care insa nu e chiar surprinzatoare ! Nimeni n-a sesizat ca am batut Pitestiul la o diferenta mare pt ca ei mari au avut un meci de cupa la Timisoara, unde au luptat pana la epuizare . Noi ne-am dus increzuti la Timba si nu ne-am revenit decat in ultimul minut, ceea ce spune totul despre modul jalnic in care am jucat . De asemenea nu vrem sa recunoastem ca avem un lot mai slab ca sezonul precedent, Vlad Moldoveanu si cand juca mai fara chef facea culoare pt ceilalti, Kindell la fel nu are un cel putin egal . Iar Gray ? Nici un punct azi spune totul despre acest mare transfer marca Cristescu ! Degeaba cetatenia la Watson, daca in afara de el ACUM nu avem 6 straini valorosi, cu petarda Gray, inca modestul Kariniauskas si inca accidentatul Rasic ( care poate nici nu-si va putea reveni la forma adecvata ), nu putem emite pretentii europene, dar nici in campionat, repet, schimbarea radicala a lotului s-a facut " in pierdere ", deci asteptarile mari sunt acum nerealiste . PS . Daca in sezonul trecut Silva a fost mai mereu salvat de realizari individuale, acum nu prea mai are acest noroc asa ca ar trebui sa mizeze aproape exclusiv pe jocul colectiv, dar stiti cum e cu dorinta si putinta ...

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • SCM Timișoara csapo.eugen:

      ...
      Sistemul iti da eroare.. Timisoara a avut meci in cupa cu SCMU Craiova! UBT nu a jucat in cupa...

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Scuze
    Scuze, am gresit , dar numai partial, nu am zis despre U BT ca a jucat in cupa ( dimpotriva ! ), ci ca Pitestiul a avut marti meci de cupa, deci fata de noi clujenii erau obositi !

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Lot
      Subscriu ca lotul e mult mai slab ca anul trecut si nu inteleg de ce. Bani cred ca sunt la fel ca anul trecut iar mințile luminate din jurul echipei sunt tot aceleași. Singura consolare este ca nu m-a dat pe spate nici loturile si jocurile contracandidatelor, deocamdată...

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      Lot
      Lotul de anul acesta nici macar pe aproape nu e fata de cel de anul trecut .. ramane de vazut in continuare ce se intampla

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      lot
      Per total, la prima impresie lotul pare mai slab. Din 2 motive principale:
      1. Gray un mare minus; nu a demonstrat nimic, tine locul ocupat pentru un strain.
      2. Olah - ma asteptam la un nivel mult mai bun (dupa ce a jucat in Belgia). Dar kilogramele (sau neacomodarea cu colegii/tactica) il trag in jos.
      2` ar mai fi lipsa de omogenitate care se vede cel mai bine la evolutiile lui Baro - fara omul care sa il puna in valoare (Adamovic) nu mai e la cifrele de anul trecut.

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      procentaje
      plus procentajele f slabe la aruncari - in special de 3 p!

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    erata
    Dupa documentare scurta, da , Pitestiul a jucat marti, 3 oct meci de cupa la Tg-Mures ( si nu Timisoara cum am scris initial ), urmand sa aiba primul meci de campionat la doar 3 zile, respectiv vineri 6 oct la Cluj . De asta am zis, daca suntem fair play, trebuie sa recunoastem ca i-am prins pe pitesteni obositi si de aia a, batut la peste 20 puncte diferenta !

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      E inceput de campionat si toate echipele scartaie. Clujul clar are unul dintre cele mai bune loturi din campionat, daca nu primul. Cat despre Pitesti, asa e. Au fost 3 meciuri in 6 zile daca nu ma insel, 2 consecutive in deplasare.

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Comparatie lot
    ca o comparatie pe puncte marcate (desi e devreme dupa 2 jocuri) nu e mai rau decat anul trecut (cu exceptia lui Gray):
    Dykes - Kromah - 16,7 - 14
    Moldoveanu - Sakic - 15,5 - 20
    Adamovic - Watson - 12,8 - 12
    Pustozvonov - Calnicenco 8,8 - 5
    Rasic - Gray - 13,2 - 2!!
    Baro-Baro - 12,3 - 5,5 !

    Comparatiile sunt destul de fortate - au tecut doar 2 etape. In al doilea rand nu doar punctele conteaza.

    cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca A.Cr:

      Adamovic-watson
      Diferenta mica la puncte , dar pase decisive(/felul cum isi pune colegii in valoare) zic ca acolo se vede diferenta

      cu 6 ani în urmă (13.10.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Rabdare
    Carcotasilor. Aveti rabdare. Anul trecut la fel s-a intamplat. Anul acesta Eurobasket ne-a incurcat si se vede lipsa de omogenitate. Haideti sa fim optimisti. Lucrurile se vor indrepta in timp.

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Victoriile
    aduc victorii. Da, e normal sa fie mai neomogen lotul fata de cel de anul trecut unde erau 2-3 jucatori de baza care erau in al doilea sau al treilea an la Cluj: Dykes, Adamovic + inca 2-3 de valoare incontestabila: VM Rasic Barro.
    Acum e echipa aproape noua si sunt si cateva transferuri sau prelungiri ratate, cel putin asa par in mom asta: Gray si Kariniauskas.
    Deci si eu cred ca anul asta va fi mai dificil decat anul trecut dar ca totusi lotul per total este valoros si ca vom face performanta frumoasa in campionat si europe cup

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Sunt perfect deacord cu tine. Si eu consider ca mai trebuie inca putina rabdare. Ca si echipa au jucat putine meciuri impreuna si asta se vede clar.

      E evident faptul ca anul trecut a fost mult mai lejera perioada asta de inceput datorita nucleului Adamovic-Barro-Dykes care stiau sa joace impreuna. Eu sunt convins ca dupa ce echipa asta o sa isi intre un pic in ritm o sa fie la fel de buna ca cea de anul trecut. Mie mi se pare ca si stilul de joc s-a schimbat. Nu mai e eternul 'pick and roll. Am observat ca multi zic de aportul scazut al lui Barro datorita lipsei lui Adamovic, dar eu cred ca la fel de bine ar putea juca si Watson (care e mult mai inteligen ca si Adamovic) cu Barro pick and roll-ul, dar cred ca stilul de joc s-a schimbat datorita dinamicii echipei.

      SUnt convins ca odata cu revenirea lui Rasic, altfel o sa arate echipa. Gray e un jucator mediocru care, dupa parerea mea ar trebui schimbat in iarna.
      Kariniauskas imi place mult pentru ca e un jucator de echipa care nu e egoist, dar care stie sa isi asume anumite actiuni si duce cu brio 15-20 de minute pe teren.

      cu 6 ani în urmă (14.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca carter:

      Gray
      E trist ca acest gray a fost adus Defapt in locul celui mai valoros jucător, domercant. Ar fi modest la orice echipa din liga naționala, poate totuși pleacă mai repede...

      cu 6 ani în urmă (14.10.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    Cj
    Gray a semnat oricum doar pana in iarna, sa speram ca is revine Rasic pana atunci, + mai pot schimba 1-2 jucatori, karniauskas de ex daca tot la fel joaca

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Sportul
    Felicitări pentru victorie. O singură remarcă despre o victorie la trei puncte. Poate fi urmată de comentarii de genul celor de aici, iar alta de genul celor despre victoria cu trei puncte al Mureșului. Diferențe și diferențe...sportul bat-o vina. Capacul lui Mijovic in ultimele secunde... Ave Cesar, morituri te salutant !

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    comparatie
    Comparatia cu victoria Muresului nu trebuie sa omita faptul, ca noi avem cel mai mare buget, pe cand muresenii se afla in colaps, avand datorii de peste 400.000 euro si finantare blocata . Asa ca ...

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Comparatie
    Muresul nu se află in colaps.De citit declarația președintelui Béres Lóránt, primul care a vorbit deschis despre ce a preluat. Finanțarea din bani publici este într-adevăr blocată, celelalte resurse se caută și se lucrează mai transparent. Oricum asta nu este treaba nimănui. Mulți mureșeni au conturi la BT, deci este și echipa mea. Am dorit să subliniez simplul fapt că la ananghie se strîng mulți în jurul echipei. Pe teren intră 5 oameni. Atmosfera a fost faină. Am cîștigat cu trei puncte ca și U. Diferența este cum trăiești aceste victorii, cînd știi că ai bani sau nu. Pentru că atunci cînd ai, nu-ți mai ajunge o victorie la 3 puncte,uitînd că de fapt desconsideri pe undeva pe ...Timba. Revenind la colaps...baschet a fost, este, și va fi la Tg.Mureș.

    cu 6 ani în urmă (14.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!