Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT Cluj vs. BC Mureș, în reeditarea finalei Cupei României din sezonul precedent

Radu Bărăian

Radu Bărăian
04.11.2017

U-Banca Transilvania Cluj-Napoca va întâlni în etapa 5-a din Liga Națională de Baschet Masculin, pe teren propriu, formația BC Mureș Târgu Mureș. Confruntarea dintre cele două formații transilvănene de tradiție este programată azi cu începere de la 19:45 în Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Disputa va fi transmisă în direct de DigiSport 3. 

Duelul dintre cele două formații ardelene a devenit în timp unul de tradiție în campionatul României, indiferent de postura și locul ocupat de echipe în clasament de-a lungul timpului. Din anul 2005 și până în prezent, U-BT și BC Mureș s-au întâlnit de exact 44 de ori, timp în care 22 de victorii le-au revenit clujenilor, în timp ce 22 mureșenilor, fiind unul dintre cele mai echilbirate dueluri din istoria baschetului românesc. Mai mult de atât, ultimul meci oficial în care cele două echipe s-au întâlnit s-a consemnat chiar în finala Cupei României de anul trecut, atunci când alb-negrii s-au impus în fața alb-albaștrilor la Sibiu pe final de joc, la un singur punct diferență, scor final 79-78. De asemenea, ultimul joc în care au fost puse față în față în „Horia Demian”, Târgu Mureș s-a impus categoric cu 104-89.

Totodată, U-Banca Transilvania Cluj și BC Mureș Târgu Mureș s-au duelat și în presezonul actual, un meci fiind programat cu ocazia prezentării lotului pregătit de Mihai Silvășan. Atunci, în Sala Polivalentă de sub Feleac, ocupată în prezent de Campionatul Mondial de Karate, gazdele se impuneau cu scorul final de 84-79. 

În prezent, înaintea partidei din această seară, cel puțin din punct de vedere statistic, meciul este de departe de a fi echilibrat. Măcinată în continuare de probleme financiare și cu un lot schimbat din temelii, BC Mureș merge pe terenul campioanei en-titre de pe poziția a 9-a în clasament, având până în prezent o singură victorie și 3 înfrângeri. În ultima etapă, echipa antrenată de Barnabas Szaszgaspar a cedat pe teren propriu cu Oradea, scor 60-86. De cealaltă parte, formația de sub Feleac se află într-o situație complet diferită, aflându-se în topul clasamentului cu 3 victorii și un singur eșec, acesta venind etapa trecută la Sibiu, scor final 83-84. Clujenii participă de altfel și în FIBA Europe Cup, acolo unde după 3 etape sunt lideri în Grupa E cu 3 victorii, ultima venind chiar la mijlocul acestei săptămâni, 88-73 în Bulgaria cu Lukoil Academic Sofia. 

Trupa pregătită de Mihai Silvășan pornește în acest joc din postura de favorită, având în spate ultimele rezultate, poziția din clasament, moralul, proprii fani și cel mai important, valoarea lotului. Dar, meciurile Cluj vs. Târgu Mureș au fost mereu imprevizibile, indiferent de situația uneia dintre echipe, așadar, cu siguranță disputa de azi va avea din nou o desfășurare interesantă. 

Confruntarea din „Horia Demian” va fi arbitrată de un trio format din Fabiana Martinescu, Laurențiu Grigoraș și Cristian Trofim, iar comisar din partea FRB va fi Mihai Caraion. 

*Foto: Manases Sandor (u-bt.ro)

3 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Grigoras la Cluj N
    Care a fost acel meci de baschet anul trecut care s-a terminat cu "scandal" (arbitru fiind Grigoras) la Cluj N. ?
    Stie cineva? Poate, istoria se va repeta?!

    cu 6 ani în urmă (04.11.2017)
    • U BT Cluj-Napoca KBSC2430:

      Grigoraș
      Da intr-adevăr meciul a fost acela pe care l-am pierdut 104-89 si dupa nu a mai arbitrat Grigoras la Cluj decât o data maxim. Si acum primul meci pe care îl arbitrează este fix contra Muresului. Ironica federatia asta :))

      cu 6 ani în urmă (04.11.2017)
    • CSM CSU Oradea antiadrian.or:

      Frbt
      Adevarul e ca sunteti cei mai indreptatiti sa va plangeti de federatie. Sau de arbitraje. Daca e vreo problema oricum nu va mai arbitreaza alta data nu va faceti griji. E ca si cum se plang unii de la noi ca nu ne televizeaza digi unele meciuri. Poate au ceva cu noi...

      cu 6 ani în urmă (04.11.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!