Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT obține o victorie dramatică la Craiova

Paul Olar

Paul Olar
01.02.2017

U-Banca Transilvania va termina pe locul întâi prima fază a sezonului regulat. Formația ardeleană s-a impus miercuri seara în deplasarea efectuată pe terenul celor de la SCM U Craiova, scor 75-74.

Clujenii au început bine meciul cu oltenii, astfel că după primul sfert conduceau cu 20-12. Aleksandar Rasic a fost din nou extrem de precis de la mare distanță, la fel ca Vlad Moldoveanu. De altfel, românul a ajutat-o pe U-BT să construiască un avantaj consistent în sfertul al treilea, când a izbutit nu mai puțin de  4 coșuri de la mare distanță. Astfel, în minutul 27, U-BT conducea cu 61-44 și se îndrepta spre un succes clar.

Chiar și așa, doljenii nu au renunțat la luptă. Americanii Abrams, Hargrove și Taylor au punctat nestingheriți de la mare distanță, limitând din ecartul înregistrat. Tot cu un coș de trei puncte Jamar Abrams  a reușit să o instaleze pe Craiova la conducere, 72-71. Ulterior, Cătălin Burlacu a dat aripi gazdelor, 74-71.

Spre șansa transilvănenilor, Aleksandar Rasic a egalat la 74. Apoi, ajuns la linia de libere, Kyndall Dykes a marcat o singură aruncare. Balonul a fost recuperat de către Ousmane Barro, care a pasat însă greșit spre Tayloe Taylor.  Din păcate pentru amfitrioni, Taylor nu a putut decide încletarea, fiind întâmpinat imediat de Filip Adamovic.

Vlad Moldoveanu a totalizat 25 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Aleksandar Rasic a contribuit prin 15 puncte și 3 recuperări. Kyndall Dykes a avut 11 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. De notat faptul că la U-BT a debutat și Vaidas Kariniauskas, jucător care a reușit 2 puncte și 3 recuperări.

De partea cealaltă, Tayloe Taylor a ieșit în evidență prin 16 puncte, 4 recuperări și tot atâtea pase decisive. Jamar Abrams a izbutit 14 puncte și 6 recuperări.

Foto: Ionuț Greere/sportuldoljean.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!