Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-BT se impune în deplasarea de la Pitești

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
05.12.2018

BCM U Pitești începe partida cu Ciotlauș, Siriscevic, Gheorghe, Sturanovic și Korniienko, iar de partea cealaltă, Mihai Silvășan îi trimite în teren pe Kuti, Dykes, Torok, Marinov și Washburn.

BCM U Pitești deschide scorul partidei prin reușita lui Sturanovic, însă Washburn egalează și iși duce echipa în avantaj, ajutat de Kuti și Marinov. Siriscevic îi readuce pe argeșeni la conducere prin două  aruncari din spatele semicercului, iar scorul după 6 minute de joc era 11-10. Ardelenii au continuat lupta pentru avantaj, iar Torok, cu 5 puncte și Rasic, cu 3 puncte, duc oaspeții la +7 și Florin Nini se vedea nevoit să ceară primul timp de odihnă al partidei. Gazdele au revenit în joc prin proaspat-intratul Jeremic, care a marcat 5 puncte, iar scorul la sfârșitul primului sfert era 20-22.

Lupta de la egal la egal a continuat și în sfertul secund, cand antrenorul argeșenilor a decis să-l introducă pe teren și pe mezinul Mihai Măciucă. El și Jeremic au readus BCM U Pitești la conducere pe tabela, iar la jumătatea sfertului 2, piteștenii aveau un avantaj de 4 puncte. Mihai Silvășan îl introduce pe Anders Teir, care marchează 2 aruncări libere și reduce din diferență.  Deși gazdele au încercat să intre la vestiare din postura de lideri pe tabelă, Rasic reușește să egaleze, iar Dykes și Washburn își trimit echipa la pauza mare cu un avantaj de +2, scor 40-38.

Bishop înscrie primele puncte ale actului secund și egalează la 40, însă Ciotlăus le oferă ocazia ardelenilor să treacă în avantaj după un fault antisportiv asupra lui Dykes(+1). Oaspeții au încercat să se detașeze, dar cele 7 puncte ale lui Bishop, urmat de cele 4 ale lui Korniienko, duc argeșenii la +9, cea mai mare diferență dintre cele două formații de până atunci. Sfârșitul sfertului 3 a consemnat începutul luptei pentru revenire a clujenilor, care înaintea ultimelor 10 minute mai aveau de recuperat un singur punct.

Ultimul sfert a reprezentat o continua ”bătălie” pentru conducere, unde liderul se schimba o dată la două minute. Cu 3 minute înaintea fluierului final, Korniienko este eliminat după a5a greșeala personală, iar argeșenii trebuie să termine partida fără omul de bază. În ultimul minut al meciului, Jeremic a adus gazdele la doar un punct în spatele ardelenilor, însă Stamenkovic și Dykes înscriu pe rând câte o aruncare liberă și stabilesc învingătoarea, scor final 80-83 în favoarea celor de la U-BT Cluj-Napoca.

Căpitanul oaspeților, Aleksandar Rasic a fost cel mai bun jucator al clujenilor, cu 23 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, toate pentru o cotă a eficienței de +24.

De partea cealaltă, Mladen Jeremic și-a trecut în cont 21 de puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, toate pentru un indice al eficienței de +10.

 

*foto: Manases Sandor

9 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Meci
    castigat de Rasic, de liberele ratate de Pitesti si de noroc, daca ne uitam si la multimea mingilor pierdute aiurea, la numarul jalnic de recuperari si la jocul ofensiv de multe ori incoerent.

    In acest moment jocul lui U e de locurile 3-5.

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      Libere
      Ambele echipe au ratat cate 8 libere. Si da, problema noastra au fost TO si recuperările ofensive pe care le-am permis care au adus nu mai putin de 32 puncte Pitestiului. Plus inca 19 marcate dupa TO!!!
      Dacă eram mai atenti la recuperări ne făceam meciul mult mai usor.

      cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Greu
    Fără PG, poate reușeam mai multe cu Person in rotatie. Felicitări pentru Bishop si Korniienko, doi jucatori cu experiență si cu valoare. Sturanovic continuă sa dezamăgească. Echipa arată mai bine cu Ciotlaus in primul 5, decat cu Gheorghe. Paliciuc prinde putine minute, de la Siricevic asteptam mai mult. Buget a fost si anul acesta, am schimbat și antrenorul si ne chinuim sa prindem locul 6.

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    IULIAN ORBEANU
    Felicitari Cluj pentru aceasta victorie,in schimb Pitesti...cat mai vreti sa continuati cu acest ORBEANU,omul de nationala,omul care va omoara meci de meci ??!! Stati linistiti dragi pitesteni,locul 7 e al vostru !

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Hatter. Felicitari pentru jocurile echipei. V-am mai zis, oltenilor. Ciocul mic. Pacat de oamenii de acolo a caror imagine e patata de voi.

      cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Bravo, baieti. Chiar daca nu am putut sta pana la final, am vazut daruire. Extrem de dificil fara fundas, dar Jeremic a aratat ca are valoare. Mergem inainte impreuna, ne vedem luni.

    Inca ceva, Dykes a scuipat pe parchet in timpul meciului, foarte urat.

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    • U BT Cluj-Napoca Stefan Cj:

      Dykes
      Poate a primit un cot in gura!La fel de urat!

      cu 5 ani în urmă (06.12.2018)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Silva
    Era sa ne bata o echipa fara fundas. 45 recuperari au avut! Dormim la recuperare. E timpul sa ne trezim. Cat despre pitesteni, sunt surprins de comentariile contra care exista. Aveti echipa buna, cu sanse la locul 4 cu un alt PG (mult mai activ decat suedez).

    cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Păi
      Și noi v-am bătut fără fundaș 😉. A fost o fază edificatoare, la o liberă a Piteștiului, la recuperare, dintre Easley și Washburn câștigă Orbeanu....

      cu 5 ani în urmă (05.12.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!