Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania începe luni seria cu SCM U Craiova

Paul Olar

Paul Olar
09.04.2017

U-Banca Transilvania începe Play-Off-ul pe teren propriu. Liderul din sezonul regulat se va duela cu SCM U Craiova, într-o serie care demarează mâine, de la ora 19:00. Ulterior, meciul II se va disputa miercuri, de la ora 20:00.

Baschetbaliștii lui Mihai Silvășan au avut parte de o stagiune excelentă până la ora actuală. Formația de pe malul Someșului și-a adjudecat Cupa și SuperCupa României, iar în Liga Națională nu a avut adversar. Cu alte cuvinte, U-BT a pierdut doar 4 dispute și a acumulat în schimb 24 de succese.

Mai mult, clujenii au fost lideri absoluți la capitolul aruncări la finalul sezonului regulat. Spre exemplu, Jucan și compania au bifat un procentaj de 59% la aruncările din interiorul semicercului, respectiv de 40% la cele de la mare distanță. În plus, la linia de pedeapsă, U-BT a izbutit un procentaj de 76%.

De partea cealaltă, SCM U Craiova a prins la limită ultimul loc de Play-Off, în dauna celor de la Phoenix Galați. Ambele au încheiat stagiunea regulată cu un bilanț de 8 victorii și 16 înfrângeri, respectiv un total de 32 de puncte.

Craiovenii vor aborda de altfel Play-Off-ul fără unul dintre cei mai buni jucători, Darius Hargrove. Americanul a suferit o intervenție chirurgicală la menisc și va mai putea evolua doar în viitoarea ediție de campionat, asta dacă va rămâne în țara noastră.

Drept urmare, Vladimir Vuksanovic se va baza numai pe patru jucători străini, alături de nucleul de români alcătuit din Cătălin Burlacu, Florin Popa, Bariș Aktaș și Vladislav Solopa.

În schimb, Mihai Silvășan va avea la dispoziție tot locul. Singura incertitudine pentru mâine este legată de identitatea stranierului care va rămâne în afara lotului. În ultima perioadă, Silvășan i-a dat credit lui Vaidas Kariniauskas și a preferat să-i odihnească pe rând pe Filip Adamovic, Aleksandar Rasic, Ousmane Barro sau Max Pustozvonov.

Întâlnirea de mâine va fi arbitrată de o brigadă alcătuită din Alexandru Olaru, Dragoș Nicolae și Ciprian Ciocan.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!