Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania învinge pe BC SCM Timişoara

Paul Olar

Paul Olar
19.09.2016

După succesul din SuperCupă, U-Banca Transilvania a debutat cu dreptul şi în Liga Naţională. Gruparea antrenată de Mihai Silvăşan a trecut luni seara de BC SCM Timişoara, scor 97-82. Duelul a putut fi urmărit în direct la Digi Sport 4.

Chiar dacă clujenii au condus în minutul 2 cu 7-3, startul întâlnirii a fost unul echilibrat. Americanul Adrian Diaz a evoluat remarcabil în spaţiul de trei secunde şi chiar a făcut spectacol, izbutind câteva slam dunk-uri. De cealaltă parte, Kyndall Dykes a făcut şah mat defensiva adversarilor prin coşuri de la mare distanţă. Primul sfert se încheie echilibrat, 23-19.

U-BT avea să se desprindă în actul secund, când Aleksandar Rasic şi-a dus colegii la 10 puncte, 21-31. Ecartul ardelenilor a crescut şi mai mult după pauză, odată ce Vlad Moldoveanu a ieşit la rampă la rândul său prin coşuri de trei puncte. BC Timişoara a încercat să dea replica, însă banca subţire a lui Nenad Mandic a compromis soarta întâlnirii.

Vlad Moldoveanu a fost cel mai eficient om al învingătorilor, graţie celor 22 de puncte, 8 recuperări şi 6 pase decisive. Tot 22 de puncte a contabilizat şi Kyndall Dykes, alături de 5 assist-uri şi 4 recuperări. Aleksandar Rasic a contribuit prin 15 puncte, 3 pase decisive şi 2 recuperări.

În replică, Octavian Popa Calotă a ieşit în evidenţă prin 17 puncte, 5 pase decisive şi o recuperare. Marko Cakarevic a avut la rândul său 17 puncte, 5 pase decisive şi o recuperare.

Din punct de vedere statistic, U-BT a avut procentaje de 70% la aruncările de două puncte, 59% la libere, respectiv 84% la libere. În schimb, bănăţenii au izbutit procentaje de 56% la aruncările din interiorul semicercului, 41% de la mare distanţă şi 88% la linia de pedeapsă. Totodată, clujenii au fost superiori la recuperări, acolo unde au prins nu mai puţin de 31 de mingi, faţă de cele 16 ale gazdelor.

*Foto: u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!