Stiri Cupa României Masculin

U-Banca Transilvania a câștigat Cupa României

Paul Olar (Oradea)

Paul Olar (Oradea)
11.04.2016

U-Banca Transilvania este câștigătoarea Cupei României la baschet masculin, ediția 2016. Trupa antrenată de Marcel Țenter a învins în finală pe CSM CSU Oradea, cu scorul de

Echipele de start
U-Banca Transilvania – Filip Adamovic, Kyndall Dykes, Adrian Guțoaia, Rolland Torok, Ivan Zigeranovic
CSM CSU Oradea – Will Franklin, Andrei Mandache, Sean Barnette, Uros Lucic, Bogdan Țîbîrnă

Clujenii câștigă angajamentul, însă partida se întrerupe din cauza faptului că suporterii clujeni aruncă cu confetti pe teren.  Apoi, Filip Adamovic îl angajează în spațiul de trei secunde pe Ivan Zigeranovic, care inaugurează tabela. Uros Lucic răspunde cu o pătrundere finalizată pe mâna dreaptă. Clujenii sunt mai inspirați, iar Ivan Zigeranovic înscrie pentru 7-2. Oradea nu găsește drumul spre coș, fiind întâmpinată de o defensivă puternică a adversarilor. Clujenii sunt atenți chiar la recuperare și merg la 14-6. De notat faptul că antrenorul Oradiei alege să opereze primele modificări abia pe finalul sfertului, când îi introduce pe Rade Markovic, respectiv Cătălin Petrișor. Actul se încheie cu U-BT în avantaj, 18-14.

Uros Lucic deschide sfertul secund cu un coș de la mare distanță. Ulterior, Cătălin Petrișor și Bogdan Țîbîrnă contribuie la o fază spectaculoasă, ce îl are pe pivot la finalizare, 18-19. Cătălin Baciu dă imediat replica cu un coș de sus. Confruntarea se încinge și mai mult după ce Rareș Pașca și Andrei Mandache punctează din spatele arcului de cerc, 22-25, moment în care Marcel Țenter solicită timp de odihnă. Nandor Kuti ia o acțiune pe cont propriu și scoate un coș cu fault, 28-28. Kuti evoluează impresionant și aduce o recuperare de pe urma căreia colegii săi se duc la 35-30. Repriza se încheie cu 36-33.

Încleștarea se reia cu trei posesii irosite de fiecare combatantă. Muhamed Pasalic înscrie de la semi-distanță, 38-33. Ivan Zigeranovic profită de avantajul taliei în duelurile cu Bogdan Țîbîrnă și contabilizează patru puncte consecutive, 42-37. Totodată, Bogdan Țîbîrnă acumulează trei greșeli personale în câteva secunde, fiind trimis imediat pe banca de rezerve. Aflat la linia de pedeapsă, Salih Nuhanovic egalează la 43. CSM are parte de momoente inspirate, așa că Salih Nuhanovic este atent la recuperarea lui Sean Barnette și izbutește un tip-in, 44-48. Muhamed Pasalic le taie elanul orădenilor de la mare distanță, 47-48. U-BT termină sfertul în notă pozitivă, grație unui coș izbutit de Ivan Zigeranovic în ultima secundă de atac, 52-49.

Rade Markovic o pune pe Oradea la cârma jocului în debutul actului decisiv, 52-53. U-BT este sancționată cu patru faulturi în aproximativ două minute, de pe urma cărora CSM profită. Totodată, amfitronii sunt atenți la recuperare, iar Will Franklin își desprinde colegii la 52-56. Marcel Țenter întrerupe meciul cu un time-out. Miroslav Todic părăsește partida, din moment ce acumulează faultul cu numărul cinci. În plus, CSM CSU intră în bonus. U-BT întâmpină un blocaj până când este descătușată de către Kyndall Dykes de la nivelul liniei de libere, 54-57. Ba mai mult, alb-negrii se dezlănțuie și egalează la 58 grație lui Muhamed Pasalic.

Kyndall Dykes este omul momentului pentru clujeni, izbutind un lay-up, 60-58. Sean Barnette dă replica, în timp ce Dykes părăsește terenul accidentat. Filip Adamovic dă curaj trupei sale, cu un coș din spatele arcului de cerc, 63-60. Același Adamovic trântește o triplă vitală, 68-62, cu 55 de secunde remase din confruntare. Senzaționalul Adamovic pune capăt finalei de la nivelul liniei de libere, 74-66, în ciuda eforturilor lui Rade Markovic.

Marcatori

U-BT – Filip Adamovic 24 puncte, Kyndall Dykes 16 puncte, Ivan Zigeranovic 13 puncte
CSM CSU Oradea – Uros Lucic 14 puncte, Rade Markovic 13 puncte

*Foto: Valentin Todea

21 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea BVN :

    felicitari
    Victorie absolut meritata pentru clujeni. Ne-au dat clasa din mai multe puncte de vedere. Felicitati U Cluj. Noi capul plecat.

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      De ce cu capul plecat?
      Am fost in finala noi CSM U Oradea?! Daaa. (Nu traim in Asia, sa stam cu capul plecat pentru o finala)
      In anul care vine de la Cluj Napoca o sa aducem cupa :)) (Anul acesta au speculat bine bancherii,... cine sa organizeze, ca ei "nu au vrut" etc...)
      Au castigat F4, ramane sa le felicitam.Corect.

      Parerea mea este ca echipa oradeana a ajuns departe din nou.
      Fara sa caut scuze dar azi echipa oradeana nu a fost apt din prima secunda. (Cine a fost atent si a fost la meci putea sa observe.)
      Rezultatul este trecut in cartea mare 82-75 pentru UB-T.

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Haide "U"
    E bine ca am castigat si poate nu ar trebui sa ne uitam la ... lipsuri. Dar cu toate astea nu pot sa nu remarc lipsa de forma a lui Gutoaia (ieri -19 la +/-, azi -1) cu 6 puncte in 33 min!!! si alea jumate de la libere; FG 1/10! Noroc ca azi a iesit in fata si Zigi, ca era cazul dupa ce a prestat in ultima vreme.
    Felicitari pentru daruire, sa speram ca acum o sa vedem mai mult baschet, acum ca a disparut o bucata de presiune.

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    da
    Felicitări învingătorilor. Totusi a fost un meci urât pentru un spectator neutru, salvat putin de tensiune si miză. Clujul a turat motoarele fata de sezonul regulat, iar in playoff vom avea un fel de Mission Imposible. Oradea parcă si-a pierdut toata energia si inspiratia, fara idei si curaj, nehotărîți si moi. Cu asa procentaje la libere nu poti castiga o finală cu Clujul. Sa vina playofful, zic...

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea adrian.or :

    Papa
    Arbitraj penibil pentru ambele parti, jucatori vitali de la noi cu capul in nori, Achim un geniu ca de obicei, cu el si cu atitudinea asta nu avem absolut nici o sansa la trofee. Trebuie un anterenor care sa puna jugul pe ei, si un lider in teren care sa poarte echipa si sa fie calm, gen Adamovic sau Troupe, dar geniul nostru de antrenor nu suporta liderii in vestiar la cei 6000 de EUR incasati. Un sezon ok, pacat ca suntem cine suntem si pierdem tot ce conteaza. La anul cu psiholog luam doua trofee.

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca free62 :

    free62
    Aaaaa erau doi ieri...bai baieti, au castigat taranii?
    Sa fluieri banca Clujului in halul ala ca au cerut mai insistent sa le fie permisa o schimbare, mi s-a parut penibil fara suparare....si ce agitati erau unii in spatele bancii Clujului. Vorbimd e jucatori antipatici, de chestii nesportive. Pai Pasca vi se pare om normal ce reactii are....Faultul lui Lucic din primul sfert la Todic a fost d ebun simt? No ce ar fi sa zica si Clujenii acuma ca Oradea are echipa de tarani?

    Pacat de Achim....a dominat adversarul direct, dar nu si jocul

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • CSM CSU Oradea adrian.or:

      Fraiere
      Nu iti ajunge ca a castigat jegul ala de echipa, mai faci si pe prostul? De aia e Clujul asa detestat pe unde merge, devii incet ca ala de la Craiova care se simte persecutat cand e fluierat Burlacu. Ia o pauza.

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      U
      Si cica nosuntem tarani.. Din pacate uni pe langa paralelismul cu baschetul sufera si dendomanie terminal si sun la acela nivel cu un cuib folosit de cioara!

      Un taran, da un taran fericit pentru ca echipa lui ai adaugat un trofeu in panoplie!!
      Numai U si restul e TACERE!!!!!

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Clujul nu e detestat nicaieri mah, vezi de treaba ta. Unde am zis eu ca ma simt persecutat? De ce? De cine? Am dat exemple serioase ca si jucatorii Oradiei pot "gresi" ca si cei ai clujulu....si ei pot avea actiuni lipsite de fair-play cu sau fara intentie. Bun...U o fi un jeg de echipa. LA cta baschet stii te invit la sapa, nu vii sa ma ajuti?

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    HAI U!
    Felicitari echipei si jucatorilor! Ei au facut diferenta!

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM :

    U
    Arbitraj, arbitraj si iar arbitraj....

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe realgorj :

    Neutru...
    Clar sunt neutru. Meci crancen si foarte echilibrat. Arbitraj romanesc, dar fara a favoriza pe cineva. A castigat Cluj, fiindca Tenter a anihilat ,,gurile de foc '' Franklin, Markovic, Barnette. Sa vedem ce va fi mai departe in campionat...

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    Free62
    Fina ironia, dar 4-1 sezonul asta iti spune ceva?Ii drept, deocamdată....

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      4-1 cu cine si la ce? Nu tin minte sa ne fi batut cineva de 4 ori. DIn cate stiu 4-1 e pt Cluj cu Oradea ca in rest e vreo 3-2 cu Muresul, 2-2 cu Steaua(aici cu declin mare..)...
      Daca e vb de Oradea sa stam linistiti ca vine playofful si acolo va fi o cu totul alta treaba

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu:

      Greu
      Aia si spuneam, vis a vis de adversarul direct al lui Achim...

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Tine cont si de echipe si loturi. Gandeste-te cum ar fi ca Tenter sa joace cu Petrisor de exemplu sau cu Pasca. Hai sa ne uitam ce joaca Barnette cu Achim...
      Luam asa sa zicem post cu post...

      Adamovic-Franklin e egalitate...totusi plus Adamovic aruncarea.

      Pasalic-Markovic...Pasalic e un jucator mult mai complet si mai rafinat in constructia jocului.
      Dykes si Barnette sunt cam la fel in contextele date, dar totusi Dykes e un jucator care fara pozitii si aruncari deschise poate da 20 pct, pe cnad Barnette nu prea poate si aici e meritul lui Cristi c ail pue in situatii favorabile. Barnette in schimb are apararea.

      pe pozitia 4 Tenter are solutii Torok, Kalnicenko, Todic...Achim joaca cu Lucic si Pasca. Are mare noroc cu Zupan care e un 5 care s emisca bine si arunca fara emotii.

      Totusi daca e sa o luama s ala romani Achim are 2 buni...Tibarna si Mandache...nea mArcel are Torok, Baciu, Kuti, Gutoaia

      Poate subestimez eu jucatori pe care ii Oradea acum, insa mie mi se pare ca Achim chiar reuseste sa scoata tot de la ei si cel mai mult inainte de toate...Achim joaca baschet!!! Bucurati-va de un baschet frumoas, un baschet de calitate...si cand se rateaza echipa ramane combinativa, se gasesc spatii,s e joaca direct si repede. Eu mi-as dori sa vad asa ceva la Cluj...

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • CSM CSU Oradea 3punkte:

      Ai prezentat bine situatia
      Ai prezentat bine situatia dintre cele doua echipe.
      Un lot mai experimentat si mai sigur pe el in teren are prima sansa...(Am avut un Török in echipa si de ce nu l-am tinut?)
      Poate si eu o sa vad odata o echipa la Oradea cu 13 jucatori din 13 minim.

      cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel :

    concluzie
    In primul rand, desi ne-au fluierat si huiduit in continu doua zile la rand, imi pare rau pentru publicul oradean; un public frumos, care si-a incurajat frenetic echipa favorita si ar fi meritat un trofeu obtinut pe propriul teren, in conditiile in care CSM e pe val anul acesta...

    In al doilea rand, imi pare rau pentru echipa oradeana, care a muncit mult anul acesta si care pare o echipa foarte sudata si omogena, si are nevoie de un trofeu "ca de apa", dupa anii de seceta in care au fost tot timpul acolo "aproape".

    In al treilea rand, imi pare rau pentru antrenorul si conducera clubului oradean, pentru eforturile depuse in organizarea evenimentelor din aceste zile. Mi se pare un fel de "apogeu investitional" care dupa toate legile firii, ar fi trebui sa fie recompensat cu un trofeu. N-a fost sa fie si sper ca, cu toat astea, eforturile financiare sa continue la Oradea. Nu e un capat de tara, a mai ramas un trofeu in joc si aveti sanse foarte mari sa-l obtineti asa ca "keep up the good work"!

    Nu in ultimul rand, ma bucur pentru acest succes nesperat obtinut de echipa pe care o sustin (desi oarecum impotriva cursului firesc al lucrurilor). Psycho-man a fost de data asta "inger" si cu sangele lui rece de killer profesionist a controlat finalul de meci si ne-a adus (intr-un mod nesperat, ma vad nevoit sa subliniez din nou asta) un trofeu care mai inlatura putin grimasele de pe fetele sponsorilor, la cati bani s-au bagat in echipa anul acesta. Poate c-ar trebui sa-i mltumim si antrenorului pentru injuraturile (ce s-au citi foarte clar pe buzele dumnealui in prim-planul oferit de cameramanul DigiSport) adresate mortilor mamei lui "psycho", o sursa de motivare excelenta pentru rabufnirea de orgoliu in genul finalului de meci cu Craiova.

    In seara sta insa nu mai conteaza ce-a fost rau sau ce-a fost bine (pe banca, teren sau in tribune), important e c-am castigat. Felicitari CSM-ului pentru jocul prestat si spectacolul oferit, dar si invnselor de ieri, Mures si Dinamo, care cred ca inca mai au un cuvant greu de spus in aceasta sesiune de play-off!

    Ah, si sa nu uit: felicitari Kuti, cred ca tu ai fost marele castig al infruntarii de azi! Tine capul plecat si lupta in continuare, ca poti ajunge departe!

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016)
    • CSM CSU Oradea minotauro:

      Kuti
      Asa e, si mie mi s-a parut ca a progresat foarte mult, si aici e meritul lui Tenter ca ii ofera minute, si nu doar in cupa

      cu 8 ani în urmă (12.04.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    şi uite aşa
    s-a născut un mare antrenor... drumul lui Marcel e pavat cu un bulan fantastic... până când o mai ţine cu el?

    cu 8 ani în urmă (11.04.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    Antrenori
    Un meci destul de slab in prima parte,dar probabil ca miza si-a spus cuvantul.Parerea mea,meciul nu a fost catigat neapart de clujeni ci pierdut mai degraba de oradeni,pt ca nu ai cum sa castigi un meci in care ratezi enorm de mult la libere.Tenter un antrenor foarte slab,salvat pt a nu stiu cata oara de geniul lui Adamovic.Paote din sala nu s-a vazut dar la tv,in ultimul minut Tenter urla efectiv ca un nebun la Adamovic,iar acesta i-a aratat sa-l lase ca stie ce face.. si a facut ce stie mai bine.(i-a salvat inca odata pielea lui Marcel)Oricum felicitari clujenilor pt victorie,onoare oradenilor pt care,probabil,jucand acasa presiunea a fost foarte mare.

    cu 8 ani în urmă (12.04.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!