Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U Banca Transilvania a trecut de BC Mureș în ultima etapă

Noémi Csiki

Noémi Csiki
29.03.2015

LNBM, etapa 26

84 - 92
(23-22, 22-25, 18-19, 21-26) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș 

13-11 Statistica 16-8

U BT Cluj-Napoca a încheiat sezonul regulat cu o victorie pe terenul mureșenilor și și-a asigurat poziția a treia în clasament. 

Echipele au intrat în teren în formulele compuse din Adamovic, Peciukas, Gajovic, Ivanovic și Lázár (gazde), respectiv Barnette, Turner, Hargrove, Silvășan și Baciu (oaspeți). La început scorul a evoluat strâns. Mureșenii și-au creat un avantaj de șase puncte după cel de-al doile coș de la distanță înscris de Peciukas, dar marcatorul primelor zece minute a fost Hargrove, care a terminat sfertul cu 15 puncte marcate, iar diferența de pe tabelă s-a redus la un singur punct înainte de prima pauză (23-22). În al doilea act, adversarele au continuat progresul cap la cap. După o egalitate la 32, gazdele au reușit un parțial de 7-0 (39-32), dar clujenii s-au redresat și în penultimul minut s-a restabilit egalitatea la 43. Jones a încheiat prima jumătate a întâlnirii cu un dunk pe recuperare ofensivă (45-47).

Nici în prima jumătate a sfertului trei nu a reușit niciuna dintre tabere să preia conducerea în mod decisiv. BC Mureș a ajuns din nou la plus șase (61-55), dar a urmat un asalt al oaspeților care s-a soldat cu 11 puncte marcate consecutiv de aceștia (61-66). Sfertul decisiv a început de la 63-66, și de această dată gazdele nu au mai reușit să treacă la conducere. Clujenii au început ultimul sfert cu șapte puncte marcate fără a primi coș, avantajul lor atingând 10 puncte în minutul 31 (63-73). Gazdele au reușit să reducă diferența la 3 puncte după mijlocul sfertului (76-79), dar clujenii au continuat să marcheze. După primul coș al ultimului minut, înscris de Millage, Prakuraitis a solicitat un timp de odihnă la scorul 79-87. Adamovic a marcat de la distanță și a fost rândul lui Țenter să solicite time-out. Deși victoria oaspeților se prefigurase deja, ultimele 20 de secunde s-au disputat intens. Mureșenii au beneficiat de ultimul minut de odihnă la 82-89, după care Polyák a marcat rapid, iar Millage a fost trimis la linia de libere după un fault al lui Barro. Millage a marcat una dintre cele două aruncări. O ultimă încercare de la distanță a lui Adamovic nu și-a găsit ținta, și mureșenii au faultat din nou, dar timpul se scursese în favoarea oaspeților. Mandache a stabilit scorul final marcând ambele aruncări libere (84-92). Cu mai puțin de două secunde rămase pe ceas și fără time-out, gazdele nu au mai avut posibilitatea să ajungă la coșul advers.

Principalul performer al mureșenilor a fos Ivan Ivanovic, care a totalizat 26 de puncte și 5 recuperări. S-au mai remarcat Ousmane Barro (11 puncte și 4 recuperări) și Filip Adamovic (16 puncte și 7 pase decisive). Dykes a fost înscris pe foaia de joc, dar nu a evoluat, nefiind încă refăcut complet după accidentarea din penultima etapă. De partea oaspeților, Sean Barnette a reușit 19 puncte și 6 recuperări, Darius Hargrove 21 de puncte și 8 recuperări, iar Curtis Millage 12 puncte.

În urma rezultatelor din ultima etapă, U BT Cluj-Napoca termină sezonul regulat pe locul trei, iar mureșenii sunt pe cinci, dar după ce se va juca meciul restant al Energiei, ei vor termina pe șase, ceea înseamnă că adversarele acestui meci se vor întâlni în prima fază a playoff-ului.

Foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!