Stiri Cupa României Masculin

U-Banca Transilvania se califică la Final Four-ul Cupei României

Valentin Todea

Valentin Todea
20.03.2019

U-Banca Transilvania se califică la Final Four-ul Cupei României

U-BT Cluj-Napoca se impune în partida retur din sferturile de finală ale Cupei României cu BCM U Pitești, scor 66-86. Pe sferturi, tabela a arătat 11-24, 20-19, 15-24, 20-19. Ardelenii au dominat de la un cap la altul confruntarea de pe terenul grupării argeșene și avansează fără emoții în Final Four-ul Cupei României după ce au câștigat și partida tur cu scorul de 93-88.

Florin Nini a început meciul în formula Carson - Ciotlăuș - Jeremic - Bishop - Sturanovic, în timp ce Mihai Silvășan a trimis în teren un prim cinci alcătuit din Dorsey, Kuti, Dykes, Torok și Foulland.

Clujenii au început în forță partida și conduceau cu 1-9 după primele trei minute, după slam-dunk-uri reușite de Kuti și Foulland și o reușită de la mare distanță a lui Torok, dar și un coș din acțiune semnat de același Foulland. Bishop a înscris din apropiere pentru 3-9 iar Dykes a dus scorul la 5-15. Sturanovic a reușit un lay-up care a micșorat diferența la 6 puncte, 9-15, însă Dykes a mărit-o la 11 lungimi după ce a marcat din afara arcului de cerc, 11-22. Washburn a stabilit scorul după primul act, 11-24.

La reluare, Bailey a înscris repede pentru argeșeni, 13-24, dar Rasic a marcat și el la următoarea fază un coș din afara semicercului, 13-27. Măciucă transformă din spatele arcului de cerc, 16-27, iar Easley și Washburn duc scorul la 16-31. Korniienko marchează de asemenea de la trei puncte, 19-31. Același jucător se întoarce frumos pe lângă apărătorul advers și înscrie un coș cu fault, transformând libera suplimentară, 22-31. Torok dă replica de la mare distanță, 22-34, iar Sturanovic finalizează cu un dunk spectaculos o acțiune la celălalt panou, 24-34. Același jucător contribuie atât în apărare cât și în atac, reducând diferența la 8 lungimi. Rolland Torok marchează ulterior un nou coș de trei puncte, 26-37, iar Washburn transformă cele două libere primite de gruparea clujeană, 26-39. Jucătorii de forță ai oaspeților contribuie în continuare cu puncte, Easley transformând ambele aruncări din dreptul liniei de fault, 28-43. Korniienko execută un nou three-point play, 31-43, acesta fiind și scorul după prima repriză a duelului din Trivale.

Torok deschide sfertul trei cu o reușită de trei puncte, 31-46, iar Tony Bishop înscrie cu un slam spectaculos pentru 35-46. U-BT continuă jocul bun colectiv și Foulland punctează după o pasă a lui Dorsey, 35-48. Rasic marchează din spatele semicercului iar Nana Foulland își trece alte două puncte în cont, 35-53, moment în care Florin Nini cere time-out. Piteștenii greșesc flagrant, Rasic interceptează mingea și îi pasează în spate lui Dykes din fața panoului, reușind un coș cu fault, ratând însă libera suplimentară, 35-55. Rolland Torok ajunge la 5/5 din afara semicercului și scorul devine 35-58. Washburn ia o acțiune pe cont propriu și înscrie pentru 35-61, Bishop oferind răspunsul de la mare distanță, 38-61. Korniienko își evită frumos adversarul și înscrie pentru 40-63, însă aruncă un airball la următoarea fază. Înaintea sfertului patru, tabela indica 46-67, oaspeții având un avans consistent de 26 de puncte la general.

Kyndall Dykes înscrie pentru 48-69, iar Carson punctează frumos după ce ratează o aruncare, 51-69. Bailey marchează o triplă și scorul devine 54-71, dar Washburn răspunde imediat cu un coș din apropiere, 54-73. Dorsey contribuie cu prima reușită din acțiune în acest meci pentru 54-79, iar Bailey marchează din interior, 57-79. Kuti execută un slam spectaculos, 59-84, Foulland reușind să înscrie de asemenea de sus pentru 61-86. Tudor Gheorghe înscrie ambele libere primite pentru a închide tabela la 66-86. Formația pregătită de Mihai Silvășan se impune clar pe terenul piteștenilor și devine ultima echipă calificată la turneul final al Cupei României după CSU Sibiu, CSM Oradea și Dinamo Știința București.

Rolland Torok a fost cel mai bun marcator al partidei cu 19 puncte, o pasă decisivă și o intercepție. Jason Washburn a înscris 16 puncte la care a adăugat 4 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție. Kyndall Dykes a avut și el 16 puncte, completate de 3 recuperări, 3 pase decisive și 2 intercepții.

Pentru piteșteni, Maksym Korniienko a ieșit în evidență cu 17 puncte, 4 recuperări și un capac. Maksim Sturanovic a încheiat partida în double-double cu 13 puncte, 10 recuperări, 2 capace și o pasă decisivă. Daniel Bailey înscris de asemenea 13 puncte și a mai reușit 3 recuperări și o pasă decisivă.

*Foto: U-BT Cluj-Napoca Facebook

19 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    Nini
    Amu cine te-o mai furat? Hai sictir!

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    hm
    hm ... 😂

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Nini
    Da' numa' i-ai enervat.

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019) Raspunde
  • harlem :

    Experienta
    Azi s-a văzut experienta de 17 ani a antrenorului nini.
    Ar trebui să-și ceara scuze lui Silva și sa plece de la noi că-i prea bun!

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Pitești
    Cand cel mai bun jucător nu reușește să aducă nici un pct , asta e rezultatul. Din pacate pentu noi, până acum, n a fost motorul echipei. Atitudine 0, parca azi ar fi jucat prima dată împreună. Dacă nu batem Craiova si Timișoara, sezonul e încheiat.

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Sezonul e incheiat oricum
      Noi nu avem 3 victorii tot sezonul cu cele 5 echipe din fata noastra. Am batut clujul o data si cred ca timisoara odata. In rest nimic...zero. chiar mi se pare un sezon dezastruos.

      cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Daca
      Terminam pe 5, eu am speranțe. Craiova e echipa foarte buna, dar Oradea e clar peste. Clar ar fi o serie mai echilibrată Pitești Craiova, decat Pitești Oradea.

      cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Am calculat acum
      Avem 4 victorii din 18 meciuri, din care 2 cu timisoara, una cu cluj si una cu craiova.

      cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin :

    ...
    Ma bucur ca am legat doua victorii categorice in fata unor echipe bune.
    Ma bucur de Dorsey. La inceput nu mi-a placut foarte mult, dar in ultima vreme a avut meciuri foarte bune.

    Se pare ca lui Kalnicenco ii prieste sa joace pe 3. Mi se pare mult mai implicat in joc.

    In ceea ce il priveste pe Easley inca nu imi dau seama daca nu prea ii prieste pozitia 4 (tind sa cred ca asta e) sau nu si-a prea revenit dupa accidentare. La cum ii intra aruncarea de 3 pct lui Torok ma astept sa fie 1-2 scheme care sa puna in evidenta acest lucru. Astfel cred ca Easley o sa prinda mai putine puncte pe meci.
    Haide U!

    cu 5 ani în urmă (20.03.2019)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u1919cj:

      Easley ii peste Foulland
      Cred ca Easley ii peste Foulland asa ca o sa stea cand Haji cand Foulland in functie de adversar. Cu Roli in forma cred ca o sa cam stea Foulland ...

      cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Beniamin:

      ...
      Inca nu stiu ce sa zic de Foulland. Mie imi place, dar e tanar (sau inca nu s-a adaptat complet?) si uneori se vede lipsa de experienta.
      Minusul lui Easley e ca daca jucam impotriva unor echipe care au pivot masivi (ex: Timisoara, Sibiu, Pitesti) cred ca o sa stea Easley mai mult pe banca. Asta e parerea mea de acum. Mie imi place mai mult Easley, dar ramane de vazut cum o sa-l joace Silva.

      cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    Pitesti
    Locul 6 este al vostru ! Nu va mai faceti calcule,fiindca totul depinde de noi!! Avem ultimul meci cu Timisoara acasa,si la nevoie ne facem singuri calcule si legea,asadar ,va felicit pitesteni pe voi si pe marele vostru amator numit NINI !

    cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Degeaba
      Daca batem acasa ori pe voi, ori pe Sibiu si in deplasare la Timișoara, terminăm pe 5. Meciul de la Tm, cine l castiga, obține si rezultatul direct, în caz de egalitate de puncte.

      cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      @tommy
      Iar te-ai aprins, oltene? Vorbim dupa meciul de duminica. La noi e clar, daca batem tot acasa sau la Timisoara si pierdem ceva acasa, avem locul 5. Ai inceput ss te gandesti ca ne intalnim in PO?

      cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    • tanaseb:

      @oltean
      No, iar ati aparut? Pitestiul o mai jucat ceva, dar cu voi chiar a fost antrenament. Sa nu picati in play off ca veti avea o surpriza.

      cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Pitesti
    Multe-s cazurile in care suporterii echipelor romanesti ajung sa aduca cuvinte urate dupa o infragere ca asta. No, pitestenilor, nu e cazul sa faceti asta acum. Chiar cred ca aveti o echipa buna, azi doar am jucat foarte bine, ca la Craiova. Ati prins o zi modesta, atat, nu ii cazul sa dramatizati. Ma bucur ca Silva a stiut sa ii monteze pe baieti, bravo.

    cu 5 ani în urmă (21.03.2019) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    in care diferenta atat de mare de puncte a fost cauzata de forma neasteptat de slaba a jucatorilor de la Pitesti la finalizare si implicit neputinta de a fructifica numeroasele recuperari ofensive. Faptul ca Jeremic nu a marcat niciun punct (nu stiu daca s-a mai intamplat asa ceva cel putin de cand joaca in Romania) ar trebui sa dea de gandit, cred, tuturor celor care vad echipele construite aproape exclusiv in jurul unui scorer. Da, acesta poate sa iti inscrie si 30+ pe meci dar nu iti garanteaza deloc victoria si orice scadere/lipsa de forma/accidentare iti poate aduce mai degraba infrangerea.

    De cealalata parte, e al doilea joc consecutiv in care "U" a aratat un joc de echipa bun. Ingrijorator mi se pare lipsa de reactie la recuperile defensive pentru ca mingile pierdute (TO) chiar daca multe, se pot pune azi in contextul in care nu s-au intamplat in momente "decisive" iar unele au fost strict pe fondul incercarii de a da tuturor jucatorilor posibilitatea sa puncteze, neexistand presiunea scorului.
    Ma bucura cresterea de forma (si incredere) a lui (si in) Torok pentru ca aduce variante noi si "consistente" (ma refere la aruncarile de 3 puncte) in jocul ofensiv.

    Felicitari pentru jocul prestat, victorie si calificare.

    cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      si eu voiam sa remarc
      jocul mult mai combinativ in atac. s-a intamplat cu craiova, acum cu pitestiul, oare sa vedem asa ceva si in meciurile in care scorul va fi strans si miza va fi mare? Sau tot mingea la KD? :)
      Un mare plus a fost in aparare, in ambele meciuri mentionate, atat dpdv al intensitati cat si a mobilitatii apararii, au dublat foarte bine de multe ori.
      N-am mai zis asta de mult dar echipa chiar joaca un baschet placut - si cel putin cu craiova si pitesti a fost si eficient. Vedem cu greii cum ne vom descurca.

      cu 5 ani în urmă (21.03.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!