Stiri

U-Banca Transilvania se duelează marți cu AEK Larnaca

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2016

U-Banca Transilvania își începe marți parcursul european. Gruparea pregătită de Mihai Silvășan va disputa prima manșă a turului preliminar inaugural în compania celor de la Petrolina AEK Larnaca. Partidele vor avea loc în această săptămână, mai exact în zilele de marți și joi.

Clujenii întâlnesc mâine, cu începere de la ora 19:00, campioana în exercițiu a Ciprului. Gruparea pregătită de Linos Gavriel are la activ nu mai puțin de șapte titluri de campioană ale Ciprului. De asemenea, trupa din Larnaca a câștigat și Cupa în trei rânduri.

AEK este obișnuită și cu duelurile internaționale. Spre exemplu, baschetbaliștii îmbrăcați în galben-verde au fost anul trecut adversarii Energiei Târgu Jiu în grupele FIBA Europe Cup. Gorjenii i-au învins pe “insulari” în ambele jocuri, 75-71, respectiv 87-81. De altfel, în sezonul precedent, AEK a disputat 14 jocuri internaționale, dintre care și-a adjudecat doar șase.

În schimb, U-BT revine pe plan continental după o pauză de doi ani. Ultima dată, ardelenii au fost în grupele FIBA EuroChallenge, alături de Trabzonspor Medical Park (Turcia), Gussing Knights (Austria) și Atomeronu Paks (Ungaria). Participarea nu a fost de bun augur pentru clujeni, care au pierdut cinci din cele șase meciuri disputate.

Dintre baschetbaliștii care jucau acum doi ani la U-BT și se regăsesc și acum în lot îi amintim doar pe Tudor Jucan și Nandor Kuti. Mihai Silvășan a devenit antrenorul principal al echipei, în timp ce Branko Cuic a fost numit director tehnic. Totodată, în vară au sosit pe malul Someșului baschetbaliști precum Vlad Moldoveanu, Max Pustozvonov, Ousmane Barro sau Aleksandar Rasic.

Referitor la efectivul ciprioților, observăm prezența în lot al lui Primoz Brezec. Slovenul de 37 de ani are la activ nu mai puțin de opt sezoane în NBA, la grupări ca Indiana Pacers, Charlotte Bobcats, Detroit Pistons sau Philadelphia 76ers. În plus, Linos Gavriel se poate baza pe alți șase jucători străini.

Deși regulamentul întrecerii din Cipru le permite echipelor să legitimeze mai mulți străini decât este permis în Liga Națională, U-BT poate avea un as în mânecă. Trupa transilvăneană vine cu moralul ridicat, după ce a câștigat SuperCupa României și a debutat cu dreptul în Liga Națională. De partea cealaltă, AEK nu a beneficiat de nicio partidă oficială până la ora actuală.

Returul dintre U-Banca Transilvania și AEK Larnaca va avea loc joi, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19:00. Încleștarea retur va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

*Foto: Andor Marton

6 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    Realitati
    Nu vreau sa stric entuziasmul meciului de azi dar sincer as zice ca sa trecem de AEK ar fi ceva extraordinar.
    Aruncand un ochi peste 5’ul de start am vazut urmatoarele (de la mare la mic):

    C: Brezec - 9 ani in NBA (best season: 13 PPG, 8RPG)
    PF: Goodwin - Undrafted (2016)
    SF: Biggs - Undrafted (2009)
    SG: Hickey - Undrafted (2015)
    PG: Thompson - 2 ani in NBA (nimic notabil)

    Poate ca “Undrafted” nu inseamna mult - da la noi doar Vlad (adica hapt al mai bun) are acelasi statut :)
    Asa ca bafta baietilor deseara … da’ nu fiti prea dezamagiti daca nu iese cum ne-asteptam

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016)
    • CSM CSU Oradea soso69:

      Optimism
      Daca ar fi asa nici Oradea nu ar avea sanse pt ca 6 dintre strainii lui Prievdza sunt "undrafted" iar Caracter a fost ales in 2010 de Lakers dar nu a jucat pt ei. De asemenea si 2 dintre slovacii lor sunt "undrafted" NBA.

      cu 7 ani în urmă (27.09.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    @soso
    Don't get me wrong - nu zic ca Oradea are un meci facil :). Ar fi fain sa treaca amandoua ... Da nu-i asa usor ... bafta deseara

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea soso69 :

    "u"
    Bafta si voua!

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    live 39-59
    39 de puncte au marcat cipriotii dupa 3 sferturi! mi se pare impresionant ce vad. tranzitia e extraordinara, si combinatiile pe care le-am vazut la dykes cu moldoveanu.

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe stg257 :

    Well I was wrong
    Pare ca avem o echipa puternica sau adversarul a prins o zi extrem de proasta ... sper sa fi fost prima :)

    cu 7 ani în urmă (27.09.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!