Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania se impune în duelul cu Phoenix Galați

Paul Olar

Paul Olar
06.02.2016

U-Banca Transilvania dă semne de revenire după eșecul suferit la Pitești. Gruparea ardeleană a învins sâmbătă seara pe Phoenix Galați cu scorul de 87-73. Partida a avut loc la Sala Sporturilor Horia Demian.

Deși orașul de pe Someș a programat atât FED Cup, cât și meciul naționalei de rugby, clujenii nu au uitat de baschet și au umplut tribunele sălii. Din păcate însă, startul confruntării a fost unul anost, cu ratări și inexactități rușinoase de ambele tabere. Kyndall Dykes conferă energie partidei, după ce primește o pasă de alley-oop cu panoul din partea lui Filip Adamovic și finalizează în forță. Americanul a mai avut câteva acțiuni spectaculoase pe parcursul disputei, printre care amintim un dunk peste adversarul Taylor Rohde. 

Chiar și așa, Phoenix s-a ținut aproape de U-BT. Milos Bojovic a spart adesea defensiva clujeană, în timp ce Rohde a încercat din răsputeri să spele rușinea slam-ului încasat, contribuind cu puncte în spațiul de trei secunde. De asemenea, câteva decizii ale brigăzii de arbitri au iritat spectatorii, iar diferența s-a făcut abia în actul decisiv. Atunci, amfitronii au beneficiat de evoluții bune din partea lui Filip Adamovic sau Tudor Jucan, baschetbaliști ce au închis practic duelul prin arucări de la mare distanță.

Filip Adamovic a izbutit 16 puncte, 9 pase decisive și 6 recuperări. Kyndall Dykes a adăugat 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, pe când Andrii Kalnichenki și Muhamed Pasalic au combinat pentru 25 de puncte.

În replică, Milos Bojovic a contabilizat 18 puncte, 2 pase decisive și o recuperare. Taylor Rohde a pus pe tabelă 17 puncte, 5 recuperări și 2 assist-uri.

*Foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!