Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U-Banca Transilvania se impune la Pitești

Paul Olar

Paul Olar
07.01.2017

U-Banca Transilvania a obținut o victorie în deplasarea efectuată la Pitești. Gruparea ardeleană s-a impus în aprigul duel din Trivale, scor 88-82. Partida a avut loc sâmbătă seara și a contat pentru etapa cu numărul XVI.

Oaspeții l-au avut în formula de start pe Kyndall Dykes, cel care fusese incert înaintea disputei din cauza unor probleme medicale la spate. Combatantele au oferit un debut de meci echilibrat, Ousmane Barro ducându-și colegii la 4-10, după un slam-dunk. Aleksander Kostoski și Vincent Hunter au readus-o pe BCM U în joc, iar echipele au mers cap la cap până la pauză, când tabela indica egalitate, 38-38.

Odată revenită pe parchet, trupa lui Hristu Șapera a părut mai proaspătă. Kostoski a înscris coșuri imposibile de la mare distanță, în timp ce Vincent Hunter a evoluat admirabil în spațiul de trei secunde. La rândul său, Pavel Marinov a reușit pătrunderi inspirate, astfel că bulgarul și-a distanțat echipa la 11 puncte, 57-46. Filip Adamovic a readus-o aproape de unul singur pe U-BT la viață, diferența făcându-se în ultimele trei minute.

Aleksandar Rasic a anunțat desprinderea decisivă a transilvănenilor, 71-74. Piteștenii au fost neputincioși apoi în apărare, când Rasic a văzut o breșă uriașă în defensiva adversarilor și l-a angajat pe Rolland Torok, care a finalizat de sus. Gazdele au avut o ultimă răbufnire, prin Kostoski, însă Rasic, Dykes  și Adamovic au închis confruntarea.

Kyndall Dykes a izbutit 21 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Ousmane Barro a contribuit la succesul lui U-BT printr-un double-double, alcătuit din 19 puncte, 10 recuperări și 4 pase decisive. Filip Adamovic a strâns 16 puncte, 5 pase decisive și o recuperare.

De partea cealaltă, Aleksander Kostoski a ieșit în evidență prin 21 de puncte, 4 assist-uri și o recuperare. Vincent Hunter a totalizat 17 puncte, 3 recuperări și o pasă decivă. La rândul lor, Pavel Marinov și Aleksandar Mladenovic au reușit câte 11 puncte fiecare.  

Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Ceva scartaie..
    Un meci castigat chinuit, datorita diferentei de valoare individuala si a unor executii reusite in momente cheie. Dar din punct de vedere a sistemului de joc, in atac mi-a adus aminte de al doilea mandat a lui Tenter, cu handoffuri fara sfarsit si atacuri finalizate in ultimele secunde cu executii la limita.
    De data asta a intrat, dar nu intra in fiecare meci. E al doilea meci de campionat jucat slabut, dupa cel de acasa cu Tg Mures, o echipa cu mult mai multe optiuni decat Pitestiul si care nu ne-a iertat.
    Sa speram ca motivarea si energia aratate in Europa se vor (re)vedea in curand si in meciurile de campionat. Poate confruntarea de acasa cu Sibiul este o oacazie buna in acest sens.

    cu 7 ani în urmă (08.01.2017) Raspunde
  • streetball44 :

    Da
    Cum zicea si colegul mai sus, da, a fost un meci castigat greu, pe final, cu un plus de luciditate in momentele cheie ale partidei: tripla lui Adamovic de la mare distanta pe final, interceptia lui Rasic si 3point play-ul lui Dykes, tot pe final,dar si transformarea liberelor in ultimele 30 de secunde. In rest, un meci de lupta, echilibrat, dupa cum zicea si Silvasan. Un alt lucru important este ca l-am recuperat rapid pe Dykes, care, daca acum cateva zile era incert, ieri a jucat foarte bine si a reusit un meci bun. In plus, e foarte posibil ca miercuri sa il vedem din nou pe teren pe Vlad, ceea ce, e un lucru excelent. Intr-un meci cu Fehervar, practic cam devisiv, e nevoie de toata echipa apta, am vazut in tur ca Albacomp e o echipa puternica si greu de invins. Sa speram ca obtinem un rezultat bun!

    cu 7 ani în urmă (08.01.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    normal ca scartaie
    Jocul normal ca scartaie din moment ce avem un lot subtire, fapt pt care unii ca Barro si Rasic stau pe teren 35 de minute in fiecare meci, deci oboseala se acumuleaza mai ales ca joci din 3 in 3 zile . Daca se reface Vlad, avem un nucleu competitiv format din Adamovic, Rasic, Dykes, Vlad, Barro, Pustozvonov si Torok, ceilalti de pe banca fiind de nivelul ligii secunde . Iar asa, jucam oscilant ( aici lider este Adamovic, dar uzura s-a vazut si la Rasic in meciul cu pitestenii ) si castigam sau nu in functie de cum joaca adversarul ( vezi rez cu Mures si Pardubice ) . Stiind toate astea trebuia sa ne intarim, au facut-o altii, ca Mures si Pitesti ( bravo lor pt Kostovski ). ceea ce se va vedea in play-off, cand cred eu, vom deconta uzura tot mai mare a celor 7 datorata managementului defectuos a vesnicului Cristescu .

    cu 7 ani în urmă (08.01.2017)
    • streetball44:

      Da
      In acea lista, cred ca il putem adauga si pe Kuti, care dupa ce isi va reveni complet, sa speram ca, incet-incet, isi va continua cresterea nivelului de joc inceputa, in special, sezonul trecut.

      cu 7 ani în urmă (08.01.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Kuti , da
    Intr-o lista de perspectiva da, sa speram ca nu va pati ca multi alti sportivi care dupa o accidentare grava nu si-au mai revenit niciodata la nivelul de dinainte . Dar ACUM, nefiind inca recuperat , nu-l putem trece in lista, deci volens-nolens ramanem cu cei 7 magnifici !

    cu 7 ani în urmă (08.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!