Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

U Cluj Napoca a învins la Galați

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
16.03.2017

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit miercuri seara partida Phoenix Galați – U Cluj Napoca din cea de-a VIII-a etapă Top 6 a Ligii Naționale de baschet feminin.

Fără Shanice Steenholdt, care și-a reziliat contractul și a ales să plece în Luxemburg, Erica Covile, ce se pare că îi va călca pe urme și Katie Rutan, cu care se mai negociază dar cu Jeanette Jackson și Kerah Nelson revenite la sentimente mai bune, Phoenix a făcut o primă repriză bună dar a cedat în partea a doua din cauza unei bănci scurte. Clujencele au început meciul cu un ecart de 7-0 dar echipa gălățeană, cu Romina Filip și Jeanette Jackson precise la aruncările din afara semicercului a preluat inițiativa și a condus cu 17-10 (min.9). Fetele pregătite de Eugenio Rodrigues și Andreea Șoptică au menținut ritmul și în sfertul doi, aflându-se la conducere pe tabela de marcaj, 32-27 (min.18).

U Cluj a intrat totuși cu avantaj de o posesie la vestiare după ce Butulija a înscris de la distanță în ultimele secunde. Soarta confruntării s-a decis în cel de-al treilea sfert, U Cluj a profitat de banca mai lungă și de faptul că au fost mai putermice fizice și au tranșat disputa. Căpitanul de la Phoenix, Romina Filip a părăsit terenul accidentată la umăr în min.29 după un contact cu o adversară și nu a mai putut reveni pe teren. Rezultat final: Phoenix Galați – U Cluj Napoca 56-84 (17-15, 15-19, 11-25, 13-25).

Din tabără gălățeană, Myneshia McKenzie a terminat cu double-double: 17 puncte, 14 recuperări dar și 2 pase decisive și 2 intercepții, în timp ce Jeanette Jackson a contribuit cu 15 puncte, 3 recuperări, 2 intercepții iar Kerah Nelson a avut 9 p, 13 recuperări, 2 pase decisive.

De la U Cluj principalele marcatoare au fost: Taneisha Harrison 21 p, Andra Mandache 19 p, Dajana Butulija 19 p, Natasha Dixon 11 p.

foto: Sportul Ilustrat

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!