Stiri Juniori U17 Masculin

U15 feminin – MVP: Kriszta Kozman, de la medaliata cu bronz

Andreea Vlase

Andreea Vlase
06.05.2019

U15 feminin – MVP: Kriszta Kozman, de la medaliata cu bronz

Sala Victoria din Buziaș a găzduit în perioada 1-5 mai turneul final al Campionatului Național U15 la baschet feminin, la care au participat opt echipe. CSU Brașov a câștigat titlul după 53-42 în finala cu CS Olimpia București, iar LT Nagy Mozes Târgu Secuiesc a completat podiumul după 64-59 cu CSȘ Bega Timișoara, gazda, în finala mică. MVP-ul turneului a fost desemnată Kriszta Kozman, de la medaliata cu bronz. În cel mai bun 5 au fost numite două jucătoare de la formația de pe locul 4 și câte una de la finaliste și de la ocupanta locului 5.

Kriszta Kozman, MVP-ul turneului, a fost coșghetera finalei mici cu 31 de puncte. În cele 5 partide jucate la turneul final a înregistrat medii de 14,2 puncte, 4,6 recuperări, 2,8 pase decisive și 10,4 eficiență în 27:41 minute.

Premiile de la turneul final U15 feminin:

MVP: Kriszta Kozman (LT Nagy Mozes Tg Secuiesc)

Cea mai bună marcatoare: Alexia Dobă (CS Olimpia București)

Cea mai bună recuperatoare: Beata Bara Nemeth (L.T. Nagy Mozes Tg Secuiesc), Teodora Lorena Milaș (ACS Rookies BCU Oradea)

Cea mai bună pasatoare: Alexia Creț (ACS Rookies BCU Oradea)

 Cea mai de perspectiva jucătoare: Diana Balașiu (CSȘ Bega Timișoara)

Cel mai bun 5: Diana Balașiu (CSȘ Bega Timișoara), Lorena Milaș (ACS Rookies BCU Oradea), Ana Ivan (CSȘ Bega Timișoara), Alexia Dobă (CS Olimpia București) și Alexia Frîncu (CSU Brașov).

Alexia Dobă a fost cea mai bună marcatoare a turneului final cu 82 de puncte în 5 meciuri, urmată de Ioana David, de la campioană, cu 75 de puncte. Beata Bara Nemeth și Teodora Lorena Milaș au fost cele mai bune recuperatoare cu totaluri de 85 de mingi prinse la panou în 5 partide. Alexia Creț a oferit 20 de pase decisive în cele 5 meciuri. Creț și Milaș au fost cele mai eficiente jucătoare (medie de 15,8 pe meci), Milaș terminând în double-double în toate jocurile de la turneu. 

*foto: RB Photo facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!