Stiri Acvile

U16F. România a început pregătirile în vederea Campionatului European din această vară

Valentin Todea

Valentin Todea
22.06.2016

Echipa națională U16 de baschet feminin a României se pregătește în aceste zile la Poiana Brașov, în perspectiva Campionatului European rezervat diviziei B care se va desfășura în perioada 5-14 august la Oradea. Stagiul centralizat din stațiunea amintită se va întinde până la sfârșitul lunii în curs, pentru ca din 30 iunie până în 3 iulie reprezentativa noastră să ia parte la un turneu amical internațional care va avea loc în Polonia.

Ulterior, fetele pregătite de Cătălin Tănase și Larisa Toma vor continua pregătirea la Târgoviște, iar la mijlocul lunii iulie acestea se vor confrunta cu echipele naționale similare din Turcia, Bulgaria și Austria în cadrul unui turneu de verificare găzduit de formația tricoloră.

Componentele naționalei României vor poposi apoi în 21 iulie la Oradea, orașul în care va fi organizată întrecerea continentală. Cele 16 jucătoare convocate pentru această perioadă de antrenamente și de partide amicale sunt următoarele: Sarah Dumitrescu, Maria Ferariu, Nicolette Orban, Szilvia Spier, Irina Parau, Alexandra Ghita, Helga Csurulya, Reka Ferencz, Carla Popescu, Rebecca Coroian, Daniela Topan, Denisa Vati, Daria Rusu, Aria Casale, Adina Ciciovan și Ștefania Catinean. Dintre aceste sportive se va alege lotul cu care va fi abordat turneul final din localitatea de pe Crișul Repede.

Întrecerea va avea loc în trei săli de sport din Oradea, componența grupelor fiind următoarea:

Grupa A: Estonia, Slovenia, Israel, Olanda, Austria, Cipru
Grupa B: Albania, Danemarca, Ucraina, Grecia, Luxemburg, Islanda
Grupa C: Scoția, Finlanda, Bulgaria, Anglia, Irlanda, Bosnia-Herțegovina
Grupa D: Macedonia, Polonia, România, Belgia, Norvegia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!