Stiri Juniori U17 Masculin

U16M. 4Sports Agronomia București, campioană națională

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.05.2015

Baschetbaliștii de la CS 4Sports Agronomia București au devenit campioni naționali la categoria U16, după ce au trecut în finala mare de Steaua CSM EximBank București, scor final 75-71. Turneul Final a fost găzudit chiar de formația care a devenit în cele din urmă campioană, 4Sports. 

Primul sfert al confruntării din Sala Agronomia din București a fost adjudecat de roș-albaștri, care s-au impus cu un parțial de 23-18. Sfertul secund a fost unul ceva mai echilbirat, dar tot cu Steaua la timona jocului, care și-a adjudecat secvența cu 18-17. La pauza mare, steliștii aveau un avantaj de 6 puncte în fața celor de la 4Sports, scor 41-35. Echipa pregătită de Dan Dacian a continuat prestația bună și după revenirea de la vestiare, reușind în sfertul 3 un parțial de 18-14. Astfel, înaintea actului decisiv, Steaua conducea pe 4Sport la 10 puncte diferență, scor 59-49. Roș-albaștri s-au văzut deja campioni înaintea sfertului 4, iar acest lucru a fost taxat imediat de formația din Sala Agronomia. Aceștia au revenit încet, dar sigur, în spatele adversarilor, iar în momentul în care au preluat inițiativa nu aumai lăsat din mână victoria, reușind să se impună cu 75-71, în urma unui parțial de 26-12, devenind astfel campioni la categoria U16.   

Cei mai buni jucători ai echipei CS 4Sports Agronomia București în meciul care a adus titlul de campioană au fost Eduard Petrescu cu 25 de puncte și 8 recuperări, respectiv Tudor Fometescu, fiul lui Claudiu Fometescu, care a contribuit cu 22 de puncte și 7 mingi recuperate. De cealaltă parte, de la Steaua s-au remarcat Dragoș Diculescu cu 18 puncte și 14 recuperări, Alexandru Coconea cu 15 puncte, Daniel Ioniță cu 14, respectiv Omar Kurbissa cu 11. 

În meciul care a decis câștigătoarea medaliei de bronz, ACS Dan Dacian București a trecut de ABC Athletic Constanța cu 66-62. Scorul pe sferturi la acest meci a fost 23-13, 13-12, 9-17 și 21-20. Mihai Măciucă cu 19 puncte și 13 recuperări a fost cel mai bun om al celor de la Dan Dacian, în timp ce de la constănțeni, Andrei Oprean a terminat cu 17 puncte, Andrei Bercea cu 16, respectiv Cătălin Miloș cu 15. 

Confruntarea pentru locurile 5-6 a fost câștigată de Mureșul Târgu Mureș, după victoria cu CN Aurel Vlaicu, scor 66-58, în timp ce lupta pentru pozițiile 7-8 le-a revenit celor de la Bega Timișoara, care s-au impus în fața celor de la LPS Phoenix Galați, scor 71-58. 

Clasamentul final al Turneului Final CN U16 masculin:

1. CS 4Sports Agronomia București

2. Steaua CSM EximBank București

3. ACS Dan Dacian București 

4. ABC Athletic Constanța

5. CS Mureșul Târgu Mureș

6. CN Aurel Vlaicu București

7. CSS Bega Timișoara

8. LPS Phoenix Galați

*Foto: Facebook 4Sports

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!