Stiri Juniori U17 Masculin

U18: România a câștigat cu Elveția și se luptă în continuare pentru calificare

David Istrate

David Istrate
30.07.2018

romania u18 victorie

Duminică, 29 iulie, în cadrul diviziei B a Campionatului European de Baschet, România a întâlnit Elveția într-un duel foarte important pentru economia grupei A. Confruntarea a fost foarte intensă, având loc mai multe schimbări de conducere, însă în cele din urmă naționala antrenată de Hristu Șapera s-a impus cu 82-76.

În primul meci de la turneul organizat în Skopje, România a reușit să o învingă pe Norvegia, scor 76-71. Atunci, din lotul tricolorilor, patru jucători s-au aflat în double-digits: Mihai Măciucă, Constantin-Aurelian Gavriloaia, Marcu-Traian Badiu și Mihnea-Tudor Brie. În următorul joc, s-au confruntat ocupantele locurilor 2 și 3 din grupa A, iar Portugalia a câștigat cu 66-59, după un meci în care a dominat. Cel mai bun baschetbalist al României din înfrângerea cu Portugalia a fost Mihai Măciucă, sportiv ce a înscris 18 puncte, la care a adăugat 6 recuperări.

Prin urmare, duelul cu Elveția era unul foarte important pentru a păstra șanse reale de calificare în sferturile de finală. Naționala din centrul Europei venea după două înfrângeri consecutive, dar cu toate acestea a început mai bine partida și după primul sfert conducea cu 20-16. Vulturii s-au redresat rapid și până la pauza jocului au trecut la conducere, scor 42-37. A urmat o nouă perioadă mai dificilă pentru baschetbaliștii antrenați de Hristu Șapera, care au luptat din greu să își mențină avantajul. Astfel, înaintea actului decisiv, România se afla în față cu un singur punct. În ultimul sfert, jocul a devenit mult mai echilibrat și cele două adversare au mers cap la cap. După o secvență foarte bună reușită de Kevin Martina și Nicolas Max Hulliger, Elveția a trecut în avantaj, scor 74-72, cu două minute rămase. Mihai Măciucă și Marcu Badiu au readus România la conducere și jocul s-a terminat cu un run de 10-2 al Vulturilor, care s-au impus cu 82-76.

Cel mai bun marcator a fost Mihai Măciucă (21 de puncte, 6 recuperări) urmat de George-Alexandru Vlad (16 puncte), Marcu-Traian Badiu (15 puncte) și Mihnea-Tudor Brie (11 puncte, 2 capace).

Această zi este una de pauză, urmând ca jocurile să se reia mâine, când România întâlnește Polonia, de la ora 22:00. Ultimul meci al României din grupa A va avea loc miercuri, de la ora 22:00, împotriva liderului Belarus.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    U18
    Maciuca nu e o optiune rea deloc pentru u23. La Galati a jucat bine.

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Progres
    Sunt convins ca minutele primite in prima liga precum si antrenamentele facute cu echipa mare a Galatiului au contribuit decisiv la progresul acestui tanar jucator. Si antrenorul Florin Nini merita aprecieri pt ca s-a implicat in formarea lui Mihai.

    cu 5 ani în urmă (30.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!