Stiri Juniori U20 Masculin

U20M: BC Timișoara este prima finalistă

Marius Petri

Marius Petri
26.04.2014

BC Timișoara a câștigat partida decisivă pentru accederea în ultimul act al campionatului național U20, câștigând meciul desfășurat în compania celor de la BC Mureș Târgu Mureș cu scorul de 72-52.

Mureșenii sunt primii care deschid scorul după un minut de joc, însă Păun restabliște egalitatea la faza următoare. Miza partidei se simte și tinerii jucători ai celor două formații se precipită în atac, ratând destul de mult, însă niciuna dintre echipe nu reușește să se distanțeze. Scorul este 8-7 pentru gazde la jumătatea meciului și toate premisele indică un meci echilibrat, în care va conta orice posesie. Deși bănățenii sunt mai buni la recuperare, în special datorită lui Păun, scorul rămâne strâns până la sfârșitul sfertului, care se încheie cu scorul de 18-16 pentru Timișoara.

Bănățenii încep mai bine a doua secvență și iau un ecart de 9 puncte (25-16) după mai multe ratări consecutive ale mureșenilor și a unei greșeli tehnice dictate împotriva antrenorului George Trif. Oltean izbutește primele puncte alte formației sale în sfertul secund și încheie run-un de 10 puncte al echipei de pe Bega după 3 minute și jumătate de „secetă”. Avantajul gazdelor turneului continuă să crească, astfel încât scorul la pauza mare este 43-29 pentru baschetbaliștii antrenați de Cristian Bota.

Repriza secundă debutează la fel ca sfertul doi, timișorenii reușind 7 puncte consecutive în primele 2 minute. Urmează o perioadă de două minute în care niciuna dintre echipe nu marchează, însă Timișoara continuă să domine clar în special la capitolul recuperări, menținându-se la un avantaj de 22 de puncte (53-31) la jumătatea sfertului. Tinerii jucători mureșeni par demoralizați și nu-și găsesc cadența în special în atac, unde ratează des și greșesc multe pase. Pe final de sfert, BC Mureș mai reduce din diferență, însă ecartul rămâne mare, +18 pentru timișoreni (58-40).

Ultimul sfert începe într-o manieră mai echilibrată decât secvențele anterioare, ambele echipe reușind să înscrie aproape la fiecare atac. BC Mureș izbutește o perioadă mai bună și revine la un handicap de 14 puncte, însă gruparea de pe Bega rămâne cu șanse mari la victorie cu 5 minute înainte de final.  Ultimele minute nu mai aduc nicio schimbare majoră în deznodământul partidei, astfel că Timișoara își adjudecă meciul cu scorul de 72-52.

Cel mai bun jucător al partidei a fost Vlad Szekely, coordonatorul de joc bănățean reușind 21 de puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive. De la BC Timișoara s-au mai remarcat Sorin Diaconu, autor a 15 puncte, 2 recuperări și un assist, și Cătălin Sabău, cu 14 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive.

În ceea ce privește formația mureșeană, Gabriel Oltean a reușit 12 puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri, fiind urmat de Norbert Steff, cu 11 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

În urma acestei victorii, BC Timișoara va disputa finala mâine de la ora 14:30 în compania câștigătoarei din Grupa I (Dinamo, U Cluj sau CSȘ Ploiești), în vreme ce BC Mureș va juca pentru medaliile de bronz de la ora 12:15 cu ocupanta locului secund din grupa cealaltă.

*Foto: sport9.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Atentie
    Am urmarit meciul pe site-ul FRB. Scorul 72-52 !!!

    cu 9 ani în urmă (26.04.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!