Stiri Juniori U17 Masculin

U20M. Matei Nicolae, CN Aurel Vlaicu: „La 17 ani nu este atât de uşor să joci la U20”

Eduard Popa

Eduard Popa
22.04.2018

turneu final u20m

Luni, în Capitală, va debuta Turneul Final U20 Masculin. Competiţia pare a fi rezervată în acest an echipelor din Bucureşti. Cele patru formaţii calificate sunt Ştiinţa, Agronomia, Aurel Vlaicu şi CSO Voluntari.

Cum a obişnuit în ultimii ani, echipa celor de la Colegiul Naţional Aurel Vlaicu va fi prezentă la turneul U20 cu cea mai tânără formulă din competiţie. Printre ei se numără şi Matei Nicolae, un baschetbalist de numai 17 ani, care a fost anul trecut, când avea 16 ani, la formaţia celor de la CNAV de U18.

El a vorbit pentru totalbaschet.ro despre turneul U20, despre dificultatea de a juca la 17 ani contra unor adversari cu 3 ani mai mari şi despre echipa pe care o vede drept favorită la câştigarea titlului:

„Turneul de U20 va fi foarte greu pentru că suntem 4 echipe care am bătut tot în grupele noastre , iar dac vorbim din punct de vedere al vârstei , echipa noastră este formată din majoritatea echipei de la U18 ,faţă de celelalte echipe care mai au jucători mai în vârstă.  

La 17 ani nu este atât de uşor să joci la U20 deoarece te lupţi contra unor jucători mai mari, mai experimentaţi, care se uită dupa al doilea sau al treilea pas , care ştiu să se apere şi dacă îi laşi să îşi facă procedeul sau aruncarea, să fii sigur că va fi coş.

Consider că nu există echipe mai proaste sau mai bune decât noi, toţi avem o şansă, toţi cei care am ajuns aici, am ajuns prin muncă. Acum intervine şi caracterul fiecăruia dintre jucători, dar eu sunt convins că echipa care îşi va dori cel mai mult victoria şi cei ce vor da tot ce pot din ei vor câştiga locul 1. Cât despre echipa favorită a turneului presupun că este Ştiinţa Bucureşti deoarece se investeşte foarte mult în această echipă”.

Competiţia va începe luni, 23 aprilie. Partidele se joacă în sistem fiecare cu fiecare. Programul jocurilor este următorul:

Luni, 23 aprilie

Ora 11:30 CSU Știința București - CSO Voluntari

Ora 13:30 CS Agronomia București - CN Aurel Vlaicu

Marți, 24 aprilie

Ora 11:30 CSO Voluntari - CS Agronomia București

Ora 13:30 CN Aurel Vlaicu - CSU Știința București

Miercuri, 25 aprilie

Ora 11:30 CN Aurel Vlaicu - CSO Voluntari

Ora 13:30 CSU Știința București - CS Agronomia București

Competiția este destinată sportivilor născuți după 1 ianuarie 1998.

*foto: facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!