Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U23 Ladder: 17 tineri baschetbaliști au intrat pe parchet în runda 1 din Urna A valorică LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
10.10.2018

u23 ladder 2018 2019

Doar trei meciuri s-au disputat în prima rundă a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Urna A valorică. Începând din acest sezon, cluburile sunt obligate să folosească pe parcursul întregii prime reprize un baschetbalist de U23, fapt ce a făcut ca strategia de campanie să fie extrem de mult influențată de acest aspect în această vară.

Cu toate acestea, cât de mult au influențat baschetbaliștii U23 jocul echipelor lor în acest prim meci? Ei bine, nu foarte mult. De exemplu, la CSU Sibiu și SCM Timișoara, baschetbaliștii U23 au evoluat doar cele 20 de minute destinate lor. De asemenea, ei nu au reușit prea mult să înscrie, având un impact asupra jocului numai în alte categorii statistice.

17 baschetbaliști U23 au intrat pe parchet în prima rundă în cele trei partide. Numărul ar fi fost mult mai mare dacă s-ar fi jucat partida SCM U Craiova – CSA Steaua, unde formația olteană se va baza exclusiv pe români U23. Aceeași strategie o are și Dinamo Știința, care a dat în această etapă 5 români U23: Anton Diaconescu, Daniel Ioniță, Marcu Badiu, Andrei Calenic și Mihnea Andrei. La adversarii de la CSU Sibiu și-au împărțit cele 20 de minute Lucas Tohătan, Wilhelm Brosser și Aurelian Gavriloaia.

În al doilea meci al etapei, Nandor Kuti a jucat peste 32 de minute pentru U-BT Cluj, singurul alt jucător U23 fiind Andrei Mureșan (1:30 minute petrecute pe parchet). Marius Ciotlăuș a fost titular la BCM U Pitești, dar cel mai mult timp petrecut pe parchet l-a înregistrat Tudor Gheorghe (24:36 minute).

Bobe Nicolescu a jucat și el 23:26 minute pentru CSM CSU Oradea, fiind dublat de Tudor Fometescu (03:27), în timp ce la timișoreni au jucat Dragoș Diculescu, Alex Coconea și Cristi Mocrițchi.

bobe nicolescu

În urnele B și C valorice numărul jucătorilor U23 crește, în urna C fiind necesar un tânăr baschetbalist pe tot parcursul partidei.

Cum partidele din Grupa valorică A sunt mai echilibrate și la un nivel mai înalt decât cele din grupele celelalte, am decis ca deocamdată topul să fie compus numai din jucători U23 de la această grupă valorică.

Astfel, după prima etapă, un Top 5 ar suna astfel:

1a. Anton Diaconescu – 31:45 minute, 5 puncte (2/2 din acțiune, 1/2 libere), 3 recuperări, 2 pase decisive, +9 eficiență. Și Diaconescu s-a aflat la debut în Liga Națională, dar a reușit să fie prezență importantă sub panou, după ce l-a înlocuit pe colegul său Andrei Calenic în primul sfert, din cauza faulturilor comise de fostul jucător al lui Poli Iași.

1b. Daniel Ioniță – 18:58 minute, 5 puncte (2/5 din acțiune), 6 recuperări, +7 eficiență. Debut cu emoții în LNBM pentru unul dintre cei mai valoroși jucători la grupa de vârstă 1999. În cele din urmă Ioniță a reușit însă să conteze la ambele panouri.

u23 ladder 2018 2019

3. Tudor Gheorghe – 24:36 minute, 3 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 3 turnovers. Tânărul conducător de joc beneficiază și de încrederea lui Florin Nini, după ce sezonul trecut s-a aflat sub oblăduirea lui Tudor Costescu. Gheorghe a avut o influență bună în jocul echipei, mărturie în acest sens stand acel +9 pe care echipa sa l-a înregistrat cu el pe parchet.

4. Bobe Nicolescu – 23:26 minute, 5 puncte, 3 recuperări. Tânărul căpitan al naționalei beneficiază de încrederea lui Achim și cu timpul își va regla tirul (doar 1/4 contra Timișoarei).

5. Marius Ciotlăuș – 9:08 minute, 2 puncte, 5 recuperări. În ultimele două sezoane, Ciotlăuș are o medie de 3,2 recuperări în 12,5 minute. Internaționalul român de 3X3 este un adevărat hustle guy care, dacă își va găsi ritmul în ofensivă, ar putea deveni o soluție și pentru naționala de 5X5.

Următorii 5: Marcu Badiu și Andrei Calenic (ambii Dinamo) Dragoș Diculescu (SCM Timișoara), Nandor Kuti (U-BT Cluj), Dani Mâinea (Athletic Constanța, urna valorică B).

*foto: facebook Dinamo Știința București/ Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!