Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

U23 Ladder: Minute multe, performanțe mai puține în etapa a patra

Eduard Popa

Eduard Popa
02.11.2017

u23 ladder lnbm

32 de jucători U23 au evoluat în etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Radu Vîrnă, guard-ul lui SCM U Craiova, a fost cel care a primit cele mai multe minute dintre „juniori”, într-o etapă în care trei tineri au debutat în LNBM.

Astfel, la duelul dintre Dinamo și BC Timișoara au debutat în acest sezon „Leii” Mihai Ursan și Bogdan Penciu, în timp ce la partida dintre Timba Timișoara și Phoenix Galați gălățeanul Robert David Stan a prins primele minute de Liga Națională din carieră.

Totodată, datorită unor situații diferite privitoare la adversari sau la indisponibilitățile din lot, șase jucători au prins mai mult de 20 de minute. Radu Vîrnă a jucat 33:23 minute pentru SCM U Craiova în thrillerul din Trivale, terminat cu victoria argeșenilor după prelungiri, scor 122-112. Mirel Dragoste și Wilhelm Brosser au profitat de absența căpitanului Radu Paliciuc și au primit amândoi minute substanțiale în duelul cu U-BT Cluj-Napoca. La fel a profitat și Răzvan Vatră de absențele din lot la Poli Iași. Georges Darwiche a jucat și el season-high de minute pentru Steaua în duelul cu moldovenii, iar Andrei Iliescu a fost dinamovistul cu cele mai multe minute pe parchet în meciul cu BC Timișoara.

Cu toate acestea, performanțele juniorilor în această rundă nu au rupt gura târgului. Cel mai eficient jucător U23 în etapa a patra a fost Georges Darwiche, care a a reușit un indice de +10. În timp ce Andrei Iliescu a fost cel mai bun marcator al rundei, cu 9 puncte.

Astfel, top 5 din această rundă se va baza mai mult pe contribuția baschetbalistului la jocul echipei și nu neapărat pe statistici:

1. Georges Darwiche: Stelistul a progresat de la meci la meci. Fapt pentru care a și fost convocat de Zare Markovski în lotul lărgit al naționalei de seniori. În partida cu Poli Iași, Darwiche a strâns 6 pct, 2 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție și niciun turnover în mai mult de 25 de minute pe parchet.

2. Bobe Nicolescu: A jucat 18 minute în partida cu BC Mureș, câștigată de bihoreni mult mai ușor decât să așteptau, scor 86-60. Componentul naționalei României a străns 5 pct, 3 recuperări și 2 pase decisive, pentru un indice de +8 la eficiență.

3. Mirel Dragoste:  A fost pe teren aproape 30 de minute în duelul câștigat uluitor de CSU Sibiu cu U-BT Cluj-Napoca. Dragoste a jucat mai mult offball, alături de Laser și a strâns 6 pct și o pasă decisivă fără turnover. În absența lui Radu Paliciuc, Dragoste devine principalul român din echipa lui Dan Fleșeriu.

4. Radu Vîrnă: Vîrnă s-a bucurat din nou de foarte multă încredere din partea antrenorului Rami Hadar. Tânărul român a tras de 13 ori la coș, atingând ținta de numai trei ori. În 33 de minute petrecute pe parchet a adunat 6 pct, 3 pase decisive, 2 recuperări și 2 intercepții.

5. Dani Mâinea: Fost component al CN Aurel Vlaicu, Dani Mâinea a avut cel mai bun meci al său în Liga Națională. Chiar dacă nu a reușit să marcheze, a strâns 6 recuperări, un steal și două capace în puțin peste 18 minute petrecute pe parchet. Dacă de-a lungul carierei la juniori Dani evolua pe poziția 4/5, acesta a prins mai multe minute în Liga Națională pe poziția 3. Rămâne de văzut cât de bine va reuși să facă tranziția pe o poziție nouă la seniori.  

Următorii cinci, în ordine aleatorie: Andrei Iliescu (9 pct, 3/10 la aruncări, 6 turnovers) și Mircea Neagoe (6 pct, 5 recuperări) – ambii Dinamo, Wilhelm Brosser (CSU Sibiu, 23 min, 3 pct, 3 recuperări, 2 pase decisive), Răzvan Vatră (Poli Iași, 25 min, 3 pct, 4 recuperări, un steal), Lucas Tohătan (BC SCM Timișoara, 10 min., 2 puncte, 2 pase decisive, 2 intercepții).

*foto: cronosmedia.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    Darwiche
    Zoran Mikes ???

    cu 6 ani în urmă (02.11.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!