Stiri

UMMC Ekaterinburg a cucerit Euroliga feminină – ediția 2017/2018

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
23.04.2018

euroliga femei

UMMC Ekaterinburg este campioană în Euroliga feminină pentru a 4-a oară în istorie. Echipa din Rusia și-a respectat statutul  de favorită în confruntarea cu Sopron Basket și a câștigat finala turneului găzduit chiar la Sopron, Ungaria, cu scorul de 72-53.

Formația din Rusia a controlat în totalitate jocul și în special spațiul de 3 secunde, de unde au marcat 40 de puncte și au primit doar 12. De asemenea UMMC Ekaterinburg a permis celor de la Sopron Basket să marcheze doar două puncte după cele 8 recuperări ofensive și a comis doar 6 turnovers în timp ce adversarele au pierdut 16 posesii.

Emma Meesseman a fost desemnată MVP al finalei. Ea a totalizat 19 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție. Meesseman a marcat 8/14 de la 2 puncte și 1/2 de la 3 puncte, iar fără posesie pierdută a acumulat un index al eficienței de 27 de unități. Titlul de MVP i-a fost înmânat Emmei Messeman de către Carmen Tocală, fostul președinte al Federației Române de Baschet.

mvp euroliga women carmen tocala

De la UMMC Ekaterinburg s-au mai remarcat Maya Moore cu 17 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări și Brittney Griner cu 16 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.

Yvonnes Turner a fost cea mai bună jucătoare de la Sopron Basket cu 21 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Jelena Milovanovic a fost singura jucătoare de la formația maghiară care a marcat peste 10 puncte și a încheiat cu 13 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!