Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Ultima și prima clasată deschid etapa a 12-a din Grupa Roșie a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.03.2019

Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare deschid sâmbătă, de la ora 17:00, etapa a 12-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Cele două echipe sunt despărțite de 12 puncte în clasamentul primei grupe valorice, cu sătmărencele pe prima poziție și clujencele pe ultima. Alb-roșiile s-au impus în toate cele trei dueluri directe din acest sezon.

Universitatea Cluj-Napoca este pe poziția a 7-a în prima grupă valorică din campionat. Alb-negrele au 22 de puncte după 3 victorii și 16 înfrângeri. Clujencele revin pe propriul teren după o serie de patru deplasări în care au pierdut. Ultima a fost la Arad, sâmbăta trecută, când elevele lui Carmin Popa au cedat cu 62-88. Ultima lor victorie datează din 26 ianuarie, când învingeau acasă pe Phoenix Știința Constanța cu cinci puncte, după prelungiri. „U” a obținut acasă toate cele trei victorii din acest sezon, în a doua fază a sezonului regulat. 3/1 este bilanțul Universității pe propriul teren în meciurile din Grupa Roșie și 3/6 în această ediție de campionat.

CSM Satu Mare a stat în etapa de la finalul săptămânii trecute, dar a avut meci marți, returul din sfertul cupei cu CSM Târgoviște, câștigat cu 74-45 acasă. Alb-roșiile au trecut ușor la Final 4-ul competiției eliminatorii. În campionat, echipa pregătită de Maikel Lopez are 7 victorii la rând. Ultima a fost în 20 februarie, la Brașov, cu 94-49. Sătmărencele ocupă momentan prima poziție în clasamentul Grupei Roșii, cu 34 de puncte după 15 succese și 4 eșecuri. CSM-ul este la un punct în fața rivalei ACS Sepsi SIC, față de care are un meci în plus. Vicecampioana are 5 victorii și 3 înfrângeri în deplasare în acest campionat, 2/1 în faza a doua.

Din 2008 până acum au fost 28 de confruntări directe între cele două echipe. CSM Satu Mare s-a impus de 19 ori, iar Universitatea, de 9. Sătmărencele au câștigat ultimele 7 dueluri directe, inclusiv pe cele trei din acest sezon. Cele două jocuri din prima fază a campionatului au fost mai echilibrate, iar alb-roșiile s-au desprins după pauza mare. În luna octombrie a fost 85-65 la Satu Mare, iar la Cluj-Napoca scorul a fost 54-70 în decembrie.

Cea mai dezechilibrată confruntare a fost cea din etapa a 5-a din faza a doua a sezonului regulat, disputată în 19 ianuarie. Atunci sătmărencele au câștigat cu 105-41 și au stabilit recordul de puncte într-un meci din această ediție a LNBF. CSM Satu Mare are același lot și în prezent, fiind echipa cu pretenții cu cea mai mare stabilitate în acest sezon. Universitatea Cluj a făcut schimbări importante de atunci. A renunțat la Rishonda Napier și le-a adus pe Tierra Henderson (noua lideră a echipei), Mihaela Maxim și Ivana Vujovic.

Sătmărencele pornesc ca mari favorite și în duelul de mâine, având un lot mult mai experimentat, atât în ceea ce privește jucătoarele străine care au mai evoluat în LNBF, cât și româncele. „U” are doar jucătoare autohtone sub 23 de ani în lot. Presa locală din Satu Mare anunță că Dlesha Lloyd va lipsi la acest meci, fiind accidentată.

Alb-roșiile stau mai bine atât în atac, cu 77,7 puncte înscrise pe meci față de 63,1, cât și în apărare, cu 61,3 puncte primite pe meci față de 82,3. Sătmărencele au medii mai bune și la recuperări (39,5 față de 36,6), pase decisive (18,5 la 11,4), intercepții (11,4 la 7,9), capace (2,6 la 1,5) și mingi pierdute (13,1 la 18,9). Clujencele stau puțin mai bine la faulturi (16,9 la 17) și la procentajul aruncărilor libere (76,2% față de 74,8%). CSM are procentaje mai bune la șuturile din acțiune. Este o diferență mare la reușitele din semicerc (52,6% față de 41,2%), în timp ce la triple procentajele sunt apropiate (29% pentru oaspetele de mâine și 27,7% la gazde).

Stranierele sunt liderele celor două echipe la statisticile individuale importante. La Universitatea Cluj cea mai bună marcatoare este Arlesia Morse cu 18,4 puncte pe meci (Tierra Henderson are 20,5 ppg dar a disputat doar 2 meciuri) , Aleksandra Begenisic are 8,1 recuperări, iar Rishonda Napier avea 3,8 assist-uri pe meci (Henderson are 3,5). Brittany Denson este lidera sătmărencelor la puncte, cu o medie de 17,2, și recuperări, medie de 9, în timp ce Promise Amukamara oferă 4,7 pase decisive pe partidă.

Meciul dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSM Satu Mare se joacă mâine, de la ora 17:00, la sala Horia Demian. Vor arbitra: Lajos Kovago, Răzvan Opriș și Octavian Goina, iar comisar va fi Radu Bucerzan.

*foto: Pesek Attila / frissujsag.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!