Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Ultimatumul lui Florin Nini pentru 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2018

Clubul gălățean a avut parte de o scădere a finanțării din partea autorităților locale anul trecut. În luna noiembrie a fost sacrificată echipa de senioare pentru a da continuitate celorlalte formații. Președintele lui Phoenix, Florin Nini, a vorbit despre o reechilibrare din punct de vedere financiar și o strategie corectă în funcție de buget, dar și despre o responsabilitate mai mare din partea autorităților.

„Din punct de vedere al managementului trebuie să regândim situația în care ne aflăm. Suntem într-un moment în care trebuie să ne reechilibrăm din punct de vedere financiar. În funcție de buget vom face o strategie corectă, pragmatică, nu doar cu eforturi din partea noastră din dorința de a face cât mai mult și cât mai bine, de a extinde un club care a crescut în mod corect și sănătos din punct de vedere organizatoric și sportiv. Dacă din lecțiile  primite în anul trecut am învățat ceva, este că trebuie să oferim cu aceeași măsură. Dacă primim susținere, vom oferi susținere.

Noi ne vom face treaba în continuare, este o pasiune, o motivație, o obligație morală, educațională, din punct de vedere sportiv, dar trebuie în același timp o responsabilitate mult mai mare în ceea ce privește modul în care autoritățile și strategia, dacă există, autoritățile locale o privesc și o îmbrățișează. Noi punem același suflet, dar vom oferi atât cât  vom primi. Este corect ca munca pe care o depunem, eforturile copiilor, părinților, antrenorilor, să fie respectate. O comunitate  se formează prin sprijin, când vor avea nevoie de noi vom da sprijinul, în situația în care nu vom primi același respect, vom oferi cât vom primi”, a declarat Florin Nini la Lider Sportiv de la ProFM Lider FM, conform sportgalati.com.

Acesta a vorbit și despre o îmbunătățire a staff-ului tehnic și managerial.

„În primul rând  trebuie să ne reorganizăm și să ne regândim strategiile, începând de la corpul tehnic  și continuând cu cel managerial. Consider că trebuie să îmbunătățim staff-ul tehnic, nu mă refer la seniori, în special la sectorul juvenil, pentru că acolo e nevoie de antrenori performanți, de antrenori valoroși, pe lângă cei pe care îi avem, să devenim mai buni. Doar cu antrenori performanți putem forma jucători valoroși”, a mai spus Florin Nini, conform aceleiași surse.

Phoenix Galați a fost surpriza începutului de campionat, când a cochetat multe etape cu primele locuri. Gălățenii au avut o serie de cinci eșecuri și au coborât pe locul 8 cu 22 de puncte și un bilanț de 7 victorii și 8 înfrângeri. Elevii lui Florin Nini primesc sâmbătă vizita vicecampioanei CSM Steaua Eximbank. Partida se joacă de la ora 19 la sala Dunărea. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!