Stiri

Ultimul meci pentru Juan Carlos Navarro în tricoul Spaniei

Eduard Popa

Eduard Popa
18.09.2017

 navarro retragere eurobasket 2017

Spania a reușit să reziste Rusiei și să câștige finala mică, scor 93-85. Astfel, elevii lui Sergio Scariolo au obținut medalia de bronz la Istanbul, după ce în semifinale au pierdut neașteptat cu Slovenia. Chiar dacă frații Gasol au adus victoria Spaniei, eroul partidei este fără îndoială Juan Carlos Navarro.

Căpitanul Spaniei a jucat 17:58 minute, timp în care Navarro a adunat 2 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă. Cu toate acestea însă meciul cu Rusia a reprezentat ultima partidă pentru „La Bomba” în tricoul Spaniei.

„Sunt mândru de echipa mea și de această victorie, mai ales după înfrângerea din semifinale. Sunt mândru că mi-am terminat cariera cu o medalie. Mă simt și trist și fericit. Cum am terminat acest turneu mă face să mă simt fericit. Probabil că victoria de la Mondialul din 2006 reprezintă momentul cel mai important din cariera mea”, a afirmat Navarro la sfârșitul meciului.

Juan Carlos Navarro este cel mai selecționat jucător de baschet din istoria La Furia Roja. Navarro a debutat în competițiile internaționale la Olimpiada de la Sydney din 2000. De-a lungul carierei el a câștigat Campionatul Mondial din 2006, EuroBasket 2009 și 2011, a obținut două medalii Olimpice de argint (2008,2012) și una de bronz (2016), două medalii europene de argint (2003, 2007) și două medalii europene de bronz (2001, 2017). Mai mult, la EuroBasket 2011 „La Bomba” a fost numit MVP-ul turneului, reușind să înscrie 27 de puncte în finala contra Franței.

În cei 17 ani jucați pentru naționala Spaniei, Navarro a devenit cel mai selecționat jucător, cu 253 de meciuri, în care a reușit să înscrie 2729 de puncte.

La EuroBasket 2017 căpitanul La Furia Roja a avut medii de 3,7 puncte și 1,9 pase decisive în puțin peste 14 minute pe meci.

Spania a terminat cu o victorie EuroBasket 2017 după ce a trecut de Rusia în finala mică, scor 93-87. Spaniolii au avut la pauză un avantaj ce părea liniștitor, de 17 puncte, scor 45-28. Rusia a reușit însă o revenire senzațională, grație căreia a redus ecartul în sfertul patru chiar și la 4 puncte, scor 83-79, cu doar două minute rămase de jucat. Cu toate acestea elevii lui Scariolo și-au păstrat calmul și au reușit să câștige medalia de bronz. 

*foto: fiba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!