Stiri

Umana Reyer Venezia câștigă titlul în Italia după o pauză de 74 de ani

Radu Bărăian

Radu Bărăian
21.06.2017

Umana Reyer Venezia este noua campioană a Italiei, după finala câștigată cu 4-2 la general în fața celor de la Dolomiti Energia Trento. Astfel, echipa venețiană cucerește titlul național în Italia după o pauză de 74 de ani, având în prezent 3 trofee, după victoriile din 1942 și 1943 și desigur 2017.  

Fosta adversară a celor de la CSM CSU Oradea în Champions League a terminat sezonul regulat din „Cizmă” cu 21 de victorii și 9 înfrângeri, reușind să încheie pe treapta a doua a podiumului. Apoi, în play-off, a dispus pe rând de The Flexx Pistoia în sferturi cu 3-1 la general, respectiv de Scandone Avellino cu 4-2 la general în semifinale. În finala cu Dolomiti Energia Trento (locul 4 în sezonul regulat) a pierdut primul joc de pe teren propriu, 74-83, însă l-a câștigat pe cel secund cu 79-64. Seria s-a mutat la Trento, acolo unde cele două formații și-au împărțit din nou victoriile, Umana câștigând meciul 3 cu 73-67, iar Dolomiti meciul 4 cu 78-56. Aflate la egalitate la general, 2-2, seria se muta la Veneția pentru meciul 5, câștigat de gazde cu 65-63, urmând ca în jocul 6, Umana Reyer să pună mâna pe trofeu în deplasare, 81-78 pe terenul celor de la Dolomiti Energia.

Campioana din 2016, Emporio Armani Milano, respectiv câștigătoarea sezonului regulat 2016-2017, a părăsit play-off-ul în faza semifinalelor, fiind eliminată de viitoarea vicecampioană, Dolomiti Energia Trento, 1-4 la general, 

Umana Reyer Venezia cucerește astfel cel de-al 3-lea titlu național din palmares într-un sezon 2016-2017 excelent pentru trupa pregătită de Walter de Raffaele. Formația din Veneția s-a calificat în Final Four-ul primei ediții a Basketball Champions League, acolo unde a obținut locul 4, după două înfrângeri, 58-67 cu Iberostar Tenerife în semifinale, respectiv 77-91 cu Monaco în finala mică. În faza grupelor din BCL, Umana Reyer Venezia s-a duelat de două ori și cu CSM CSU Oradea, câștigând în Arena „Antonio Alexe” cu 73-69, respectiv pe teren propriu cu 89-78. 

*Foto: Facebook Reyer Venezia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!