Stiri

Un fost antrenor din Liga Națională va disputa finala FIBA Asia Championship 2015

Paul Olar

Paul Olar
03.10.2015

Ediția din 2015 a FIBA Asia Championship propune o finală între China și Filipine. Încleștarea va avea loc astăzi, cu începere de la ora 15:30, putând fi urmărită, contra cost, pe site-ul de specialitate livebasketball.tv.

Programat pe pământ chinez, mai exact la Changsha, duelul aduce față în față două dintre formațiile ce au confirmat la întrecerea curentă. China este deja cunoscută drept o forță a baschetului asiatic, în timp ce Filipine a ieșit la rampă cu ocazia FIBA World Cup 2014. Totuși, spre deosebire de mondiale, filipinezii și-au schimbat antrenorul, înlocuindu-l pe Chot Reyes cu Tab Baldwin.

Numele lui Baldwin se leagă și de Liga Națională. Tehnicianul a pregătit-o pe U-BT Cluj-Napoca în perioada decembrie 2007 - mai 2009. Cu Tab pe bancă, U-BT a disputat o finală de campionat, iar în sezonul următor s-a văzut eliminată încă din primul tur de Play-Off de către CSU Atlassib Sibiu.

După despărțirea de gruparea ardeleană, americanul a plecat în Turcia, la Kepez Belediyespor Antalya. De-a lungul carierei, el a colaborat cu echipe precum Banvit (Turcia), PAOK Salonic (Grecia), Aukland Stars (Noua Zeelandă) sau Fujian Sturgeons (China).

Marile performanțe au venit însă pe plan internațional. Astfel, precizăm faptul că în anul 2001, Baldwin a pus mâna pe medalia de aur la FIBA Oceania Championship. Ulterior, specialistul a participat cu reprezentativa Noii Zeelande la Campionatul Mondial din 2002, acolo unde a ajuns până în finala mică, pierdută împotriva Germaniei.

Totodată, Tab a fost selecționerul Malaeziei, Iordanului și a Libanului. El a bătut palma cu Filipine la începutul anului 2015. De notat că sub comanda fostului tehnician de la U-BT activează și Andrey Blatche, un baschetbalist cu o vastă experiență în NBA.

*Foto: www.gmanetwork.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!