Stiri

Un japonez a semnat cu Dallas Mavericks

Paul Olar

Paul Olar
16.10.2014

Dallas Mavericks va avea parte de o prezență asiatică în stagiunea de NBA ce stă să înceapă. Gruparea din statul Texas a decis să îl păstreze în lot pe Yuki Togashi, cel care a impresionat în perioada de pregătire.

Originar din Japonia, baschetbalistul măsoară doar 1.70, evoluând pe postul de conducător de joc. El s-a remarcat în Liga de Vară cu medii de 5.3 puncte și a obținut, drept urmare, un contract pentru sezonul competițional 2014/2015.

Mai exact, Togashi provine din Niigata și a studiat la liceul american Montrose Christian, cel care l-a dat baschetului mare pe Kevin Durant. Ulterior, fundașul a debutat în sportul profesionst alături de Akita Northern Happinets.

Evoluând la formața niponă, noul texan s-a remarcat cu statistici de 16.3 puncte, 7.6 pase decisive, 2.9 recuperări și 1.1 intercepții, în 36.8 minute petrecute pe parchet. Totodată, Yuki a disputat 58 de partide în J-League.

Togashi devine, așadar, al treilea asiatic ce îmbracă maieul lui Dallas în ultimul deceniu. Ceilalți sunt chinezii Wang Zhizhi și Yi Jinglian.

*Foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate