Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un meci cât o calificare pentru Energia Târgu Jiu în FIBA Europe Cup

Radu Bărăian

Radu Bărăian
23.11.2015

Pentru Energia Târgu Jiu urmează mâine cel mai important joc al sezonului în FIBA Europe Cup, un meci pe teren propriu cu formația cipriotă AEK Larnaca. Confruntarea contează pentru etapa cu numărul 5 din Grupa K a competiției europene și o eventuală victorie îi aduce trupei lui Antonis Constantinides calificarea în faza următoare de pe prima poziție. 

Duelul dintre Energia și AEK Larnaca, programat marți de la ora 19:00, se va disputa în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, și va fi transmis în direct de DigiSport 2. 

Înaintea întâlnirii directe, românii și ciproții împart primele două locuri ale Grupei K din FIBA Europe Cup. Primii sunt oltenii cu 7 puncte, 3 victorii și un singur eșec, în timp ce trupa cipriotă are 6 puncte cu 2 meciuri câștigate și 2 pierdute, bilanț pe care îl are și echipa de pe locul 3, Sigal Prishtina. Dacă băieții pregătiți de Antonis Constantinides își vor păstra și după meciul de mâine invincibilitatea de pe teren propriu în jocurile europene, atunci aceștia se califică direct în faza secundă a competiției, respectiv își asigură definitiv poziția de lideri în Grupa K. În cazul unui eșec, atunci situația se complică pentru Troupe și compania, care vor fi obligați să câștige în ultima etapă în Kazakhstan pe terenul celor de la BC Astana. 

Energia Târgu Jiu a câștigat în tur în fieful celor de la AEK cu 75-71, într-un meci în care Callistus Eziukwu a fost cel mai bun jucător al Energiei, reușind un double-double cu 16 puncte marcate și 11 mingi recuperate. În afară de victoria din Cipru, Energia a mai bifat 2 victorii în tur cu Sigal Prishtina și BC Astana, respectiv un eșec în retur, în Kosovo, cu cei de la Prishtina, în etapa precedentă. De cealaltă parte, AEK Larnaca a pierdut primele două meciuri cu Astana și Târgu Jiu, urmând ca apoi să dispună de Sigal Prishtina și BC Astana. 

Ambele formații vor intra mâine însă cu un moral bun după ce și-au câștigat ultimele meciuri jucate în campionatele interne. Pe de o parte, Energia a dispus în deplasare de Timișoara cu 84-70, ajungând la un bilanț de 3 victorii și 5 înfrângeri. În tot acest timp, Larnaca a bifat prima victorie stagională în Cipru, 80-63 cu Enosis, după ce în primele două runde a fost învinsă. 

Confruntarea din Cipru a fost una echilibrată în primele trei sferturi, oltenii reușind să-și valorifice avantajul abia în actul decisiv. Sunt toate premizele ca echilibrul să persiste și mâine în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, însă, nu trebuie uitat faptul că Energia nu a pierdut niciodată în Europa pe teren propriu. Tocmai din această cauză, respectiv a rezultatului înregistrat în tur la Larnaca, echipa noastră pornește mâine cu prima șansă.

În celălalt meci al grupei, programat miercuri în Kazakhstan, se vor înfrunta BC Astana și Sigal Prishtina, acolo unde un succes al gazdelor de la Astana ar fi avantajos pentru Energia Târgu Jiu. 

*Foto: Alin Peptan (csenergia.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!