Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou duel U-BT Cluj vs. CSM Oradea

Radu Bărăian

Radu Bărăian
06.04.2018

Etapa cu numărul 4 din faza Top 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin vine cu un duel extrem de interesant între U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea. Derby-ul este programat astăzi cu începere de la ora 17:15 în Sala Sporturilor „Horia Demian”, fiind transmis în direct de DigiSport. 

Înaintea acestui meci direct, campioana en-titre continuă să fie pe locul 2 în clasamentul LNBM cu 19 victorii, 6 înfrângeri și 44 de puncte la activ, cu unul mai puțin decât liderul la zi CSU Sibiu. De cealaltă parte, orădenii sunt pe locul 3 cu 18 meciuri câștigate, 7 pierdute și 43 de puncte acumulate, cu unul mai puțin decât adversara din această seară. Astfel, o eventuală victorie în această seară a bihorenilor va face ca cele două echipe să fie la egalitate de puncte, iar trupa lui Achim să treacă pe locul secund. 

Runda precedentă, baschetbaliștii pregătiți de Mihai Silvășan au pierdut un nou meci, pe terenul celor de la BCM U FC Argeș Pitești, la 4 puncte diferență, scor 74-78. De cealaltă parte, CSM Oradea a reușit un succes categoric pe teren propriu în fața liderului BC CSU Sibiu la 26 de puncte diferență, scor final 104-78. Astfel, semifinalista de anul trecut va ajunge în arena din Cluj-Napoca cu un moral foarte bun după ultimele rezultate. 

Până acum, în stagiunea competițională 2017-2018, U-BT Cluj și CSM CSU Oradea s-au întâlnit de 3 ori. Mai exact, în prima fază a sezonului regulat, cele două combatante și-au împărțit victoriile, fiecare câștigând pe teren propriu: U-BT vs. CSM Oradea 83-82 / CSM Oradea vs. U-BT 90-83. Celălalt meci s-a consemnat în finala Cupei României, atunci când clujenii au câștigat la Sfântu Gheorghe cu 64-61. 

În ultimii 13 ani, U-BT Cluj și CSM Oradea s-au întâlnit de 49 de ori, inclusiv cu cele 5 meciuri din semifinala sezonului precedent, serie câștigată de U-BT cu 3-2. Formația alb-neagră are la activ 34 de victorii în fața orădenilor, în timp ce roș-albaștri s-au impus de 15 ori. 

Confruntarea din această seară de la Cluj-Napoca va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Mircea Șerban și Laszlo Bukuresti, în timp ce comisar din partea FRB va fi Marian Oprea. 

*Foto: Manases Sandor @u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    "alchimia jocului" ne da victorie!
    Statistic vorbind "U" e favorita azi, practic gazdele intra cu "genunchii moi" in Sala...Achime esti "simbolul" baschetului oradean contemporan, esti mai "vechi" la Oradea decat Leone, stii totul despre echipa noastra si despre istoricul jocurilor contra clujenilor, stii ca Oradea asteapta sa bati echipa lui Silva astazi! Bafta "Vrajitorule"!

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Cred ca e momentul sa incepeti sa jucati "baschet de calitate". Haide "U"!

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!