Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou episod din derby-ul Oradea-Cluj se joacă pe Arena Antonio Alexe

Eduard Popa

Eduard Popa
24.04.2018

oradea cluj baschet

CSM CSU Oradea va primi miercuri vizita celor de la U-BT Cluj-Napoca, în etapa a noua a Top 6 al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM CSU Oradea vine după o înfrângere la limită în compania liderului CSU Sibiu, scor 93-92. Bihorenii au avut un început fulminant de partidă, câștigând primul sfert cu 27-12, dar treptat au cedat inițiativa și au fost înfrânți de sibieni. Vaidas Kariniauskas a marcat 20 de puncte, în timp ce Sean Denison a înscris 18 puncte.

Bihorenii nu vor beneficia de prezența pe parchet a lui Muhammed Pasalic, unul dintre cei mai buni jucători din backcourt, care este accidentat și va lipsi tot restul sezonului. În absența sa, jocul Oradiei va trece prin Martin Zeno, și el proaspăt revenit pe parchet după mai multe accidentări în acest sezon,Kris Richard și Goran Gajovic. De asemenea, CSM CSU Oradea beneficiază de una dintre cele mai bune rotații de jucători autohtoni, avându-i în prim plan pe Andrei Mandache, Bobe Nicolescu și Bogdan Țibîrnă. Chiar dacă a fost adus la trade deadline, Laci Lazar nu a debutat încă pentru orădeni în actuala stagiune.

De partea cealaltă U-BT Cluj vine după o victorie în fața celor de la BCM U Pitești, scor 90-81. Clujenii au dominat partida de la un cap la altul și au obținut astfel victoria cu numărul 22 în actuala stagiune (partidă la care statistica s-a defectat în timpul meciului și încă nu știm care au fost marcatorii). Clujenii nu au probleme de efectiv, așa că și-au permis luxul să rotească străinii ale căror formă nu a fost pe placul antrenorului. Cu toate acestea, e de așteptat că pe foaia de joc împotriva bihorenilor să apară Lasana Kromah în locul lui Trey Zeigler.

Cele două echipe s-au întâlnit în acest sezon de patru ori. U BT Cluj a câștigat prima întâlnire după un game-winner al lui Giordan Watson, scor 83-82, apoi a obținut victoria și în finala Cupei României, scor 64-61. Oradea a câștigat singura întâlnire din Antonio Alexe cu 90-83, dar în turul Top 6 U-BT Cluj a obținut din nou o victorie pe teren propriu, scor 89-74. Potrivit statisticii disponibile pe site-ul nostru, cele două echipe s-au întâlnit până acum de 50 de ori, U-BT câștigând 35 dintre aceste dueluri.

Partida dintre CSM CSU Oradea și U-BT Cluj se joacă miercuri, 25 aprilie, de la ora 18:00 și va fi televizată pe Digi Sport 4.

Meciul va fi arbitrat de Ciprian Stoica, Mircea Șerban și Bedir Sefer, în timp ce observator din partea FRB va fi Marian Oprea.

*foto: Andreea Vlase

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    sincer
    nu cred ca va fi un joc pe viata si pe moarte. mai mult un touch bases si evitarea oricaror accidentari inainte de play-off. locurile 4,5 si 6 sunt cam stabilite iar pentru 1-3 cam tot asa...adica sb are cele mai mari sanse sa termine pe 1 ( cu o victorie in ultima etapa acasa cu U) iar U si Steaua locurile 2-3 (nu in ordinea asta neaparat). Vedem daca apar surprize...

    cu 5 ani în urmă (25.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!