Stiri Vulturi

Un nou meci mare făcut de Emi Cățe sub tricolor

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
10.08.2019

Un nou meci mare făcut de Emi Cățe sub tricolor

România a obținut al 2-lea succes în cadrul Grupei F din cadrul fazei a 3-a a precalificărilor pentru EuroBasket 2021. „Vulturii” au învins clar la Ploiești selecționata similară a Slovaciei. Tricolorii s-au impus cu scorul de 85-68, la capătul unui joc pe care l-au controlat încă din start.

Emanuel Cățe a făcut un nou meci mare pentru echipa națională de seniori și a încheiat iar în double-double. Pivotul în vârstă de 22 de ani a fost titular în trupa lui Tudor Costescu și a evoluat aproape 31 de minute. El a înregistrat 15 puncte, 15 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, o intercepție și 2 mingi pierdute. Cățe a marcat 7/8 la aruncările de la două puncte și 1/1 de la linia de libere pentru un indice al eficienței de 34 de unități și +20 la capitolul „+/-”.

Giordan Watson a fost cel mai bun marcator al României în meciul cu Slovacia. Americanul naturalizat a reușit 19 puncte plus 6 pase decisive. Watson a încheiat cu 4/8 de la 2 puncte, 3/5 de la 3 puncte și 2/2 de la linia de libere. Cu 3 posesii pierdute, conducătorul de joc de la Oradea a acumulat un index al eficienței de 16 unități și +27 la capitolul „+/-”.

Un alt remarcat al României a venit de pe banca de rezerve. Bogdan Popa a reușit să-și treacă în cont 10 puncte, 2 intercepții, o recuperare și o pasă decisivă. Pivotul originar din Ploiești și-a marcat punctele după 3/3 de la 3 puncte și 1/2 de la linia de libere. Popa a terminat cu 13 la eficiență și +16 la „+/-”.

România a avut un joc excelent de la distanță în meciul cu Slovacia și a marcat 15 coșuri de la 3 puncte pentru indice al eficienței de 51.7%. Tricolorii au încheiat partida cu un procentaj de 53.6% din acțiune după 33 de couri din 62 de aruncări. România a marcat cu 10 puncte în plus după mingile pierdute de ardversari.

foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Bravo Emi
    Felicitari baieti. Un meci bun, ar fi fost spre foarte bun daca nu era sfertul trei. Oricum se simte mina lui Costescu si o omogenizare a echipei. Sper sa vedem Spania din nou la Cluj.

    cu 4 ani în urmă (10.08.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!