Stiri Juniori U17 Masculin

Un nou scandal în baschetul juvenil! "Mu.. lțumim FRB"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
06.05.2018

Duminică, 6 mai, s-a consemnat ultima zi de întreceri a sezonului 2017/2018 la nivelul Campionatului Național U18 feminin. Dacă la Târgoviste, echipa locală CSS si Napoca Baschet School se luptau pentru medaliile de aur, la Alba Iulia, unde s-a desfăsurat Turneul Final B (locurile 7-12), a avut loc un amplu protest la adresa Federației Române de Baschet a părinților sportivelor de la CSS Sibiu.

La baza protestului a stat decizia Comisiei de Competiții a forului românesc ce a trimis CSS Sibiu la Turneul Final B, desi pe teren sibiencele si-au câstigat dreptul de a participa la turneul final de la Târgoviste. Ce s-a întâmplat mai exact?

CSS Sibiu si CSS Sfântu Gheorghe se luptau pentru poziția a 3-a în grupa B a turneului semifinal al CN U18 feminin, ultima care asigura prezența la Turneul Final A (1-6). În ultimul meci direct dintre cele două echipei, CSS Sfântu Gheorghe s-a impus pe teren propriu cu CSS Sibiu, scor 55-45 si avea avantajul întâlnirilor directe în caz de egalitate. Pentru a mai spera la Turneu Final, CSS Sibiu trebuia să învingă liderul grupei ACS Napoca Baschet School. Fetele pregătite de Lucian Negru au reusit nesperat să câstige partida cu echipa din Cluj-Napoca, scor 61-58, si erau ca si calificate în primele sase echipe din țară având o victorie avans față de CSS Sfântu Gheorghe. Doar că ulterior gruparea din județul Covasna a depus un memoriu împotriva ACS Napoca Baschet School, în meciul pierdut de covăsnene la o diferență de 30 de puncte, si au solicitat câstigarea jocului la masa verde pe motiv că gruparea din Cluj-Napoca ar fi folosit o jucătoare ce nu se regăsea în tabelul vizat de FRB al echipei. Comisia de Competiții a FRB a analizat memoriu si a dat dreptate echipei din Sfântu Gheorghe. ACS Napoca Baschet School, antrenată de Carmin Popa, folosise o jucătoare fără drept de joc si a pierdut meciul cu 20-0. Ca urmare a acestei decizii, CSS Sfântu Gheorghe a devansat în clasament pe CSS Sibiu si au obținut dreptul de participare la Turneul Final de la Târgoviste.

Decizia Comisiei de Competiții a stârnit un val de proteste din partea părinților sportivelor de la CSS Sibiu care l-au asaltat cu mesaje si telefoane pe presedintele Comisiei de Competiții a FRB, Viorel Constantinescu, dar si pe presedintele FRB, Horia Păun. Părinții sportivelor l-au acuzat de blat pe patronul echipei ACS Napoca Baschet School, Florin Bot si au solicitat Federației Române de Baschet revocarea deciziei Comisiei de Competiții. Horia Păun a răspuns solicitărilor echipei din Sibiu, conform spuselor antrenorului Lucian Negru, si a comunicat că decizia CCCLTO este una legală, iar acestia sunt asteptați la sediul Federației Române de Baschet pentru a consulta documentele originale.

Lucian Negru a oferit un amplu interviu publicației sbsport.ro în care a explicat cum a fost posibil ca echipa din Cluj-Napoca să piardă la masa verde confruntarea cu Sfăntu Gheorghe. Lucian Negru a acuzat Federația Română de Baschet de lipsă de transparență fiind de părere că eroarea de a trimite o jucătoare fără drept de joc pe teren a fost una voită. 

Fiecare dintre noi poate gresi, însă arbitrii jocului au atras atenția echipei din Cluj, încă dinainte de a începe partida, că această fată nu are drept de joc. Viorel Constantinescu, presedintele CCLTO mi-a confirmat că arbitrii stiau că fata nu are viză de joc. Cu toate acestea ea a fost trimisă în teren. Dureros este faptul că această fată a fost trimisă în teren pentru maxim 20 de secunde, când Clujul conducea la 30 de puncte diferență. Îmi ridică semne de întrebare că erau alte fete eligibile pe banca Clujului, dar ei au decis să folosească jucătoarea fără viză. Cu ce scop? Acestea sunt argumentele ce mie îmi ridică semne de întrebare. De ce s-a expus echipa din Cluj unui potențial memoriu din partea adversarilor? De aceea sunt foarte supărat pe cei din Cluj.

A doua zi noi am jucat cu Clujul la Sibiu, iar arbitrii au constatat că această fată nu are drept de joc si o tăiem de pe listă. S-a anunțat ambii antrenori că nu are drept de joc si nu poate juca. Din câte îmi aduc aminte ea nici nu era fizic prezentă la Sibiu.

O altă chestiune este lipsa de transparență a FRB ce se regăseste si aici cât si în alte treburi. Eu am tabelul meu cu jucătoarele vizate. Eu când joc cu o altă echipă eu nu am acces la tabelul jucătoarelor vizate ale celeilalte echipe cu care eu joc. Eu practic nu as putea să stiu că o jucătoare de la cealaltă echipă nu are drept de joc. De unde să stiu eu că acea jucătoare e sau nu pe listă sau mai mult să o si urmăresc să văd dacă joacă pentru a face o contestație?

Este de necrezut că în realitate e o greseală. Eu zic că e un lucru stiut dacă nu, chiar voit.

 

Deoarece decizia Comisiei de Competiții a FRB a rămas în vigoare, părinții sportivelor de la CSS Sibiu au declansat un protest virulent la adresa forului românesc. Acestia s-au deplasat la Turneul Final B de la Alba Iulia, unde CSS Sibiu disputa ultimele meciuri din acest sezon, si au afisat două bannere(foto), unul prin care au sugerat mesaje triviale la adresa forului românesc si a echipei din Cluj-Napoca "Mu..lțumim FRB ACS Napoca Baschet Club (BLAT)" cat si "Turneul Final A interzis sibienilor". Primul banner a fost afisat pe parcursul meciurilor desfăsurate duminică. La turneul de la Alba Iulia a fost delegat din partea FRB comisarul Marius Vlaicu.

CSS Sibiu a câstigat turneul rezervat echipelor 7-12, de la Alba Iulia, în timp ce CSS Târgoviste si-a apărat titlul de Campioană Națională prin victoria 57-50 împotriva ACS Napoca Baschet School. CSS Sfântu Gheorghe a încheiat sezonul pe poziția a 6-a.

7 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    A mai fost o jigodeală din asta la U14. Mai precis, cu CSS 4 București. Aceștia au schimbat tabelul cu jucătoare în prima fază, lucru interzis de regulament, cu concursul Svetlanicăi si a unui "reputat" arbitru promovată inclusiv pe lista FIBA. Cei de la CSS Craiova au contestat decizia, la intrunirea comisiei în primă fază au dat decizia corecta insa ulterior Constantinescu a schimbat de unul singur decizia, unul din membrii comisiei dându-si demisia. Confruntată cu pericolul de a fi actionată în instanță, FRB a modificat în timpul sezonului ROGC al competiției si a acordat un wild-card CSS Craiova pentru faza semifinala doar pentru a nu fi compromisă șușa Svetlanicăi. Cautati in arhiva frbaschet.ro in luna ianuarie si veți descoperi această măgărie, ei împachetând-o în ceva de genul că vor să vinâ in sprijinul competiției. E toxica pentru buna desfășurare a sectorului juvenil această fostă mare jucătoare cu un caracter execrabil. Numai mânării face, totul pentru ca să iasă cum vrea ea. Acum are ca obiectiv să facă tot posibilul ca turneul final U16F să nu se desfășoare la Alexandria, desi infrastructura sportivă aici e în regulă. A pus pe cei de la Olimpia sâ facă si ei cerere pentru turneu desi anul trecut a fost tot la Olimpia, la aceeași categorie. Până nu e eliminata din decizie această combinatoare, baschetul feminin juvenil, astăzi în comă, va fi mort cu totul. P. S. Ce legătură este între antrenorul secund de la nationala U16 si ea?

    cu 5 ani în urmă (07.05.2018)
    • CST BC Alexandria Gabi Ionescu:

      ca sa sprijine ce?
      Daca voiau sa sprijine baschetul de U14 nu scoteau un turneu semifinal din program, ci mai adaugau unul. Performanta se atinge prin meciuri multe si cu miza, nu prin pauze de doua luni

      cu 5 ani în urmă (07.05.2018)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    carmin popa
    E un jeg. Deci il cred i stare de orice. Oricum e clar blatul avand in vdr conditiile in care a fost introdusa pe teren aceasta jucatoare - asta daca afirmatiile intrervievatului sunt veridice.

    cu 5 ani în urmă (07.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca paulvero:

      e usor sa jignesti
      nici nu stii ( dupa cum ai scris) c s-antamplat cu adevarat , daca ai o problema personala cu antrenorul, incearca sa o rezolvi intre 4 ochi , ascundandu-te in spatele butoanelor si tastand aberatii ( intre 2 filme xxx ), e usor

      cu 5 ani în urmă (07.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      tu de unde ai aparut mai
      veridicule?
      N-am o problema personala cu Carmin Popa. Doar am afirmat ca eu un jeg. Am avut cateva intalniri cu el pe terenul de baschet in ultimii 10 ani si comportamentul lui din teren si de langa teren mi-a lasat aceasta impresie.
      Nu, nu stiu ce s-a intamplat cu adevarat si nici nu am pretins treaba asta. Doar am spus ca, daca ceea ce declara Lucian Negru cu privire la momentul in care a fost introdusa sportiva si timpul de joc si avertizarile arbitrilor sunt informatii adevarate, atunci e clar ca e un blat ordinar la care cred ca o persoana cu caracterul lui Carmin Popa ar fi putut lejer participa.

      cu 5 ani în urmă (07.05.2018)
    Raspunde
  • StudentA :

    fara probleme
    Nu ai probleme personale, studentule, dar afirmi ca e un jeg. Trebuie sa fii mai explicit daca vrei sa te creada cineva, cu situatii concrete si punctuale. Cine il cunoaste pe Carmin Popa, personal si profesional, stie ca blatul nu ii sta DELOC in caracter. Poti sa il acuzi de orice, dar nu de necinste. Ti-o confirma oricine.

    cu 5 ani în urmă (07.05.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    OK mea culpa
    doar ca nu l-am acuzat direct de blat. am spus ca mi se pare genul de persoana care s-ar preta la asa ceva. Ceea ce se povesteste pare a duce destul de clar in directia respectiva.

    in orice caz, are aparatori ferventi Carmin Popa, l-oi fi citit eu gresit :)) Sa-ti faci cont doar ca sa-l aperi pe Carmin, e o treaba. Sau poate esti vreun musteriu mai vechi cu cont nou. Cine stie?

    cu 5 ani în urmă (07.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!