Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Un nou transfer pentru BC Mureș, americanul LaMarcus Reed

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.02.2017

BC Mureș Târgu Mureș este la ora actuală cea mai activă echipă din LNBM pe piața transferurilor. După plecarea lui Alhaji Mohammed și Goran Gajovic, respectiv achiziționarea sârbului Radovan Markovic, vicecampionii mută din nou, LaMarcus Reed de la KB Peja, Kosovo. Informația a fost făcută publică pe site-ul oficial al echipei ardelene. 

Baschetbalistul american în vârstă de 28 de ani are 1.96 m în înălțime și poate evolua atât pe poziția 2, cât și pe 3. Înainte de aventura în Kosovo la Peja, Reed a mai jucat prin țări precum Suedia, Franța, Belgia sau Grecia. 

Sezonul 2016-2017 l-a început astfel la KB Peja, acolo unde a jucat în 3 competiții, campionatul intern, Liga Balcanică, respectiv FIBA Europe Cup, acolo unde s-a duelat de 2 ori cu U-BT Cluj în prima fază a competiției. În campionat, noul „tigru” a jucat 12 meciuri, având medii de 13.6 puncte, 4.3 recuperări, 1.7 pase decisive și 12.1 la eficiență. Apoi, în Liga Balcanică a bifat 10 meciuri cu medii acumulate de 12.8 puncte, 5.7 recuperări, 2.3 pase decisive și 11.7 la eficiență. În cele din urmă, în FIBA Europe Cup, LaMarcus Reed a adunat în cele 6 meciuri jucate o medie de 17.7 puncte, 6.3 recuperări, 2.3 pase decisive și 15.5 în dreptul productivității. Împotriva celor de la U-Banca Transilvania, Reed a avut prestații excelente, marcând 19, repectiv 18 puncte. 

Astfel, odată cu aducerea lui LaMarcus Reed, gruparea din Târgu Mureș va avea în lot 5 jucători străini. Pe lângă american, Barnabas Szaszgaspar va mai pregăti jucători precum muntenegreanul Goran Martinic, sârbul Dalibor Djapa, letonul Ernests Kalve, respectiv sârbul Radovan Markovic. Reamintim faptul că, la BC Mureș au evoluat în acest sezon și Andrew Barham, Alhaji Mohammed și Goran Gajovic. 

Atât Reed, cât și Markovic au șanse reale să debuteze în echipamentul alb-albastru cu ocazia unui meci extrem de important, duelul de pe teren propriu cu Steaua CSM EximBank București. 

*Foto: fiba.com

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu amg :

    BC Mures...
    Din nou in carti...iata cat de repede se inlocuiesc 2 plecari importante...sa speram ca se integreaza rapid in echipa noii veniti si o sa vedem aceeasi BC Mures valoroasa...ramane acum de platit salariile restante...

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Cu tot respectul, s-au adus doi jucatori mult sub ceea ce reprezentau plecarile. Pe Rade il stim cu totii, dar ar fi o adevarata minune sa revina la forma care o stiam dupa 10 luni fara jocuri. Acest american l-am vazut in meciurile cu U si cred ca ar vrea el sa fie Alhaji...Acestea fiind zise, sunt de acord ca Mures va fi o incurca lume din nou si va fi oe chipa fff incomoda mai ales in zilele cand toti trag de 3, dar ar fi o adevarata minune sa ajunga la acelasi nivel care il aveau cu cei doi plecati. Nu imposibil, dar ar fi o minune...
      Daca analizam putin, au facut o echipa de criza cu cap...cu aruncatori de 3, care pot chinui orice echipa si care pot castiga meciuri grele de tot pt ca trebuie sa te aperi non-stop om la om cu swtichuri multe. Djapa-Martinic-Rade-Marcus...pot fi distrugatori, dar cate meciuri la rand?

      cu 7 ani în urmă (02.02.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrei.stf :

    transferuri
    sunt 2 jucatori care sper sa-i inlocuiasca pe Alahaji si Gajo,pe Rade il stim de la Oradea sper sa joace si la noi in forma in care juca la Oradea,revine dupa o accidentare destul de lunga, un killer adevarat de la 3 puncte dar nu numai,iar acest baiat american pare interesent da
    ca luam statistica,important e ca am adus alti jucatori in locul celor plecati si putem continua lupta pentru play off.

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    diversiune
    parerea mea cei adusi sunt mai buni ca cei plecati, exeptie facand Gajovic

    cu 7 ani în urmă (02.02.2017) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș tiger76 :

    Vesti bune
    Mi se par transferuri bune, inspirate.

    Hai Bc Mures

    cu 7 ani în urmă (03.02.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!