Stiri

Un suflu nou, un plus la capitolul imagine pentru CSU Atlassib Sibiu

Paul Olar

Paul Olar
27.08.2015

Schimbată din temelii, CSU Atlassib Sibiu a devenit una dintre echipele care atrag atenția împătimitului de baschet din România. Formația ardeleană propune un nucleu diferit atât din punct de vedere al staff-ului, cât și al lotului de jucători, plănuind să își recâștige imaginea pe plan național.

Cinci ani scurși și doar două calificări în Play-Off, despărțiri de sportivi emblematici, îndoielnice numiri în funcție sau chiar disputele între suporteri și oficiali sunt câteva dintre elementele ce au perturbat atmosfera la Sala Transilvania. Nici măcar accederea în Final Four-ul Cupei României nu a reprezentat gura de oxigen sperată de CSU, care tânjea după o evoluție. Așa cum era normal, aceasta a pornit de la rădăcină, adică conducerea.

Transilvănenii s-au pus pe treabă încă din luna aprilie, odată cu oficializarea unei noi echipe manageriale, alcătuite din tinerii Horațiu Floca și Laurențiu Buduleci. Ulterior, CSU și-a găsit antrenor, în persoana localnicului Dan Fleșeriu, proaspăt campion la feminin cu CSM Târgoviște. Toate noutățile au fost făcute public profesionist, prin intermediul unor conferințe de presă. CSU a anunțat, tot printr-o conferință de presă, efectivul de baschetbaliști pentru viitoarea competiție. Cu excepția lui Cornel Cioacătă, Sibiul s-a întărit prin șase jucători necunoscuți, sosiți de pe continentul american. Nu voi menționa achizițiile din prisma faptului că Total Baschet le-a descris amănunțit AICI. Ce vreau însă să aduc în discuție este felul cum s-au promovat galben-albaștrii pe parcursul verii.

Primul eveniment lăudabil se leagă de rejucarea unei partide emblematice pentru sportul sibian. La 20 de ani distanță de la primul titlu, echipa CSU Forest Sibiu și-a dat întâlnire pe parchetul Sălii Transilvania cu formația similară a Stelei. Dorind să facă o paralelă trecut-prezent, organizatorii le-au oferit spațiu de desfășurare și juniorilor, despre a căror activitate am putut citi mai mult ca niciodată pe csusibiu.ro. De asemenea, înainte să ajungă la meci, foștii jucători de la Sibiu și Steaua au ținut un moment de reculegere la mormântul regretatului Elemer Tordai. A fost, cu alte cuvinte, genul de acțiune rar întâlnită în baschetul românesc, și m-aș pripi să spun că nemaiîntâlnită în viziunea anterioară a lui CSU.

Cu infuzia americană deja făcută, Sibiul a continuat seria evenimentelor de prezentare. Păstrând moda din sezoanele trecute, fanii au făcut cunoștință cu baschetbaliștii într-un centru comercial. Departamentul de PR al clubului a venit în plus cu un montaj video de efect, ce îi are drept protagoniști pe jucători și antrenori. Totodată, Calotă și compania au susținut un antrenament demonstrativ cu piloții de raliu participanți la Sibiu Rally Challenge. Noutatea absolută este echipamentul, și implicit de modalitatea de a-l promova. CSU a renunțat la colaborarea cu un producător internațional de renume, optând, în schimb, pentru o firmă autohtonă, tocmai din Sibiu. Aceasta a creat un design interesant, introdus miercuri seara, la magazinul oficial, sub privirile baschetbaliștilor și fanilor.

Trebuie apreciat faptul că cei din urmă își pot achiziționa replici ale maioului, care costă în jur de 130 de lei. Consultând presa sibiană, am remarcat intenția producătorilor de a scoate pe piață un echipament identic cu cel purtat de sportivi în confruntările oficiale. Astfel, turnulsfatului.ro notează că singura diferență dintre tricoul original și cel replica este absența siglei Federației, deoarece realizatorii nu au ajuns la un acord cu FRB pentru a imprima stema.

Fără nicio urmă de îndoială, baschetbaliștii s-au bucurat să își vadă maioul scos la vânzare, oficialii sibieni împușcând, oarecum, doi iepuri dintr-un singur foc. În primul rând, imaginea trupei lui Fleșeriu crește, iar în al doilea rând, componenții pot închega relații, datorită unei atmosfere plăcute, ce dă impresia unui proiect important. Bineînțeles, o pondere a rezultatelor se va rezuma la atmosfera din vestiar. Acolo vor veni eșecurile, la fel cum tot acolo vor veni și succesele. Este adevărat că CSU nu pare o favorită la locurile fruntașe, dar în acest text nu ne interesează acest lucru. Ne interesează doar orientarea productivă a conducătorilor transilvăneni, care demonstrează că bugetele fantasmagorice nu sunt necesare pentru a realiza un marketing sănătos.

*Foto: turnulsfatului.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA Tiger :

    ...
    Arata groaznic

    cu 8 ani în urmă (27.08.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Andrei<3Scm :

    Echipamente
    Si echipamentele noastre, care suntem niște juniori de 13 ani arată mai bine si sunt produse de o firma mai cunoscuta!! Imi place însă faptul ca Sibiul promovează si le-a si scos la vânzare. M-as bucura enorm daca si Craiova ar scoate la vanzare replici ale echipamentelor!

    cu 8 ani în urmă (27.08.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    ?
    Mă tem pt pătimașii suporteri sibieni ca nu cumva aceste acțiuni de promovare sa încerce sa ascundă unele probleme de la club : transferuri de sportivi necunoscuți , echipament de la o firma no name, antrenor de valoare necunoscuta în baschetul masculin. Par cam low cost toate acestea !

    cu 8 ani în urmă (27.08.2015) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    JCN
    În prima faza asa am zis și eu ca e un echipament urat dar în realitate arata foarte bine și e produs și de o firma locala, o bila alba aici. Totuși articolul asta are multe lipsuri. Floca nu are nici o treaba cu postul ce îl deține și numai profesionism nu e acolo. De atâția ani la CSU bugetul e un mister, pur și simplu nu vor sa îl facă public. E și normal având în vedere cate lipitori sunt în jurul echipei, trebuie sa își ia fiecare partea.

    cu 8 ani în urmă (28.08.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate