Stiri

Un superstar NBA vrea legalizarea marijuanei medicale

Eduard Popa

Eduard Popa
16.11.2017

marijuana medicala nba karl anthony towns

Karl-Anthony Towns, jucătorul lui Minnesota Timberwolves, a susținut într-un interviu că este de acord cu legalizarea marijuanei și cu scoaterea ei de pe lista substanțelor interzise în NBA.

„E ceva ce Adam Silver ar trebui să facă. E în afara controlului meu, desigur, dar poate legalizarea marijuanei… nu legală 100%, când oamenii devin furnale, dar folosirea marijuanei pentru efectele benefice asupra sportivului, în viața de zi cu zi”.

Pentru Towns subiectul marijuanei medicinale este unul personal. Nepotul iubitei sale este autist, așa că superstarul NBA a avut oportunitatea să vadă felul în care proprietățile marijuanei l-au ajutat pe băiat să trateze această condiției:

„Am văzut doar beneficii pentru el. Și mă bucur că își găsește confortul. Regăsește normalitatea în fiecare zi. […] Eu unul nu am fumat niciodată. Nu am încercat medicamente care să aibă proprietăți asemănătoare, dar mă preocup cu copii cu tulburări din spectrul autist la școli dedicate lor, în New Jersey. Iubita mea are un nepot autist și realizezi că marijuana poate avea o groază de efecte benefice pentru copii și adulți.” , a mai spus KAT.

Chestiunea legalizării marijuanei medicinale pentru baschetbaliști a venit după ce antrenorul lui Golden State Warriors, Steve Kerr, a recunoscut că a consumat substanța după ce a fost lovit sezonul trecut, fapt pentru care a ratat o bună parte din sezonul lui Warriors.

„Oamenii aceștia, desi sunt în NBA, nu sunt superoameni. Unii dintre noi avem condiții medicale în care am putea folosi marijuana medicinală să ne facem viața mai bună pentru noi, copiii noștri și familia noastră”, a mai zis Towns pentru ESPN.

Pivotul lui Minnesota a mai susținut că încă nu a vorbit cu nimeni din conducerea ligii cu privire la opinia sa medicală, dar o va face în viitorul apropiat. KAT a studiat medicina în singurul său an la Universitatea din Kentucky.

*foto: marijuanatimes.org

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate