Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad câștigă derby-ul de acasă cu CSM Târgoviște

Valentin Todea

Valentin Todea
21.01.2017

ICIM Arad a reușit să se impună în meciul de pe teren propriu cu CSM Târgoviște, scor 72-69. Pe sferturi a fost 11-14, 26-16, 17-12 și 7-19, în timp ce repriza suplimentară s-a încheiat la scorul de 11-8.

Antrenorul gazdelor, Bogdan Bulj, a început cu o formulă devenită obișinuită la Arad, și anume Brankica Hadzovic, Suriya McGuire, Jovana Pasic, Morgan Stroman și Ildiko Nagy, în timp ce trupa din dâmbovița a replicat cu Porchia Green, Prorche Poole, Elena Dincă, Monique Coker și Larisa Toma.

Oaspetele au început partida cu un parțial de 7-0, însă Nagy a făcut ulterior 6-7. Poole a transformat de la mare distanță pentru 6-10, în timp ce Aradul a trecut în avantaj prin Stroman de la 2 puncte, 11-10. Elevele lui Cătălin Tănase au terminat mai bine primul sfert și au pus ultimele puncte pe tabelă prin Marta Fodor, 11-14.

Green a dat startul reușitelor din actul doi printr-o aruncare din spatele semicercului, 11-17, ca mai apoi Hadzovic să răspundă cu același procedeu, 14-17. Toma a înscris pentru 14-20, iar Târgoviște s-a distanțat la 9 lungimi prin Poole de la 3 puncte, 14-23. Pasic și Hadzovic contribuie cu reușite pentru ICIM iar scorul devine 22-23, în timp ce Karakasevic își aduce echipa la conducere printr-un lay-up, 24-23. Karakasevic continuă jocul bun și face 32-25 din afara arcului de cerc, în timp ce Pasic transformă de asemenea de la mare distanță, 35-27. Formația din Dâmbovița mai punctează în acest timp doar de la linia de fault, iar pauza mare vine la scorul de 37-30.  

La reluare, vizitatoarele se apropie la 4 puncte prin Coker, 40-36, dar gazele turează motoarele și se distanțează la 10 lungimi, 46-36. Înaintea sfertului patru, tabela indica 54-42. Formația galven-albastră nu reușește să se regăsească în ultimele zece minute regulamentare și înscrie doar 7 puncte, fapt ce a permis târgoviștencelor să revină în joc, fiind astfel nevoie de extra-time pentru a se stabili câștigătoarea, scorul fiind 61-61 după 40 de minute.

Karakasevic execută un three-point play pentru 64-61, iar Tomă dă replica din apropiere, 64-63. Pasic și Nagy înscriu pentru Arad, 68-65, iar Green face 71-69 cu 9 secunde rămase din încleștarea de pe malul Mureșului. Pasic transformă una din cele două libere acordate, în timp ce Poole ratează încercarea de la mare distanță, iar astfel se dă tonul bucuriei în Sala Polivalentă din Arad.

Jefimija Karakasevic a fost cea mai bună jucătoare din tabăra arădeană, contabilizând 15 puncte, 10 recuperări, 2 assist-uri, o intercepție și un capac. Jovana Pasic și Brankica Hadzovic au contribuit fiecare cu câte 17 puncte, în timp ce McGuire a marcat 10 puncte.

Prorche Poole a fost principala remarcată de la CSM Târgoviște cu 24 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 3 intercepții. Larisa Toma a adunat 18 puncte, 7 recuperări, un assist, o intercepție și un capac, în timp ce Monique Coker a strâns 12 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive și o intercepție.

*Foto: Valentin Todea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!