Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Univ. Goldiș ICIM Arad răzbună înfrângerea din Supercupă

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
28.09.2014

LNBF Etapa I

75 - 79

(12-21; 19-19; 27-17; 17-22)

0-1 Statistica 1-0


Întâlnirea şoc din prima etapă a sezonului 2014-2015 din LNBF a produs o semi-surpriză, elevele lui Jose Araujo reuşind o victorie chiar în fieful campioanei, asta după ce în urmă cu 11 zile primiseră o corecţie de 30 de puncte în duelul din Supercupă.

Arădencele încep curajos dispută, Meighan Simmons asumându-şi majoritaea aruncărilor şi reuşind să desprindă rapid oaspetele pe tabelă. În ciuda efortului făcut de Chrissy Givens, ecartul creşte de la 6 puncte la mijlocul sfertului (6-12) la 12 puncte în doar două minute ca urmare a coşului înscris de Suzana Milovanovic. Gazdele revin pe finalul perioadei mulţumită reuşitelor venite de la Jasmine Watson, dar tot Aradul se află în avantaj după primele 10 minute (12-21).

Actul secund continuă scenariul din primul sfert cu arădencele distanţându-se la 14 puncte (14-28) după coşul marcat de Alina Crăciun. Laura Broomfield reuşeşte un coş cu fault dar comite rapid ce-a de-a 3-a greşeală personală şi este retrasă pe bancă. Chrissy Givens şi Porchia Green profită şi reduc diferenţa la doar 4 puncte (27-31) dar nici arădencele nu se lasă mai prejos. Proaspăt intrată pe parchet, Ildiko Nagy măreşte ecartul la 10 puncte (28-38) cu două minute rămase până la jumătatea partidei. Până la pauză dâmboviţencele mai recuperează un punct după aruncarea de 3 puncte reuşită de Monique Coker şi răspunsul de 2 dat de Monica Engelman şi după 20 de minute tabela indică 31-40.

Gazdele ies determinate de la cabine dar apărarea arădencelor nu le permite să se apropie, ba mai mult ecartul creşte la 13 puncte după aruncările libere înscrise de aceeaşi Monica Engelman. Urmează 3 minute de secetă pentru oaspete, prilej pentru dâmboviţence să profite şi să egaleze la 54 prin Porche Poole. Nagy înscrie doar o liberă din două iar campioanele trec pentru prima dată la conducere după coşul reuşit de Chrissy Givens. Ambele echipe mai înscriu câte o dată dar la finalul sfertului 3 gazdele conduc la limită: 58 - 57.

Se merge cap la cap în primele 3 minute ale ultimului act când de la 64-64 Laura Broomfield reuşeşte 2 coşuri consecutive. Gazdele reuşesc să se mai apropie la un singur punct în două rânduri, ultima dată la scorul 69-70. Monica Engelman şi Meighan Simmons duc Aradul la 7 puncte şi începe sarabanda faulturilor gazdelor şi a aruncărilor libere pentru oaspete. Deşi Porche Poole reuşeşte un coş cu fault şi mai apoi o reuşită de la distanţă, Suzana Milovanovic este cea care închide tabela de la linia de fault şi totodată consfinţeşte victoria Aradului: 75-79.

Remarcatele partidei au fost: Chrissy Givens (28 puncte, 11 recuperări), Porche Poole (15 puncte şi 4 pase decisive) şi Chadijah Whittington (6 puncte, 8 recuperări) pentru gazde respectiv Suzana Milovanovic (20 puncte, 7 recuperări şi 4 pase decisive), Monica Engelman (18 puncte, 4 recuperări şi 6 pase decisive).

În încheiere să mai spunem că azi de la ora 17 CSM Târgovişte va întâlni în devans CSU Oradea în timp ce Univ. Goldiș ICIM Arad va juca mâine dimineaţă la ora 11 la Bucureşti împotriva Rapidului.

Sursa foto: Răzvan Păsărică

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii