Stiri

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a obținut locul 2 la Jocurile Europene Universitare

Valentin Todea

Valentin Todea
18.07.2016

Echipa de baschet feminin a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a reușit o performanță importantă în cadrul Jocurilor Europene Universitare din Croația. Ajunsă în finala turneului, formația din Cetatea Unirii a pierdut în fața gazdelor de la Universitatea din Zagreb, scor 75-50. Scorul pe sferturi a fost 17-17, 15-11, 22-13 și 21-9.

Principala remarcată din tabăra româncelor a fost Elisabeth Pavel cu 19 puncte, trei recuperări, o pasă decisivă și o intercepție, în timp ce Dora Ardelean a strâns 13 puncte, 3 recuperări, 3 assist-uri și un capac. Sonia Ursu a contribuit cu 7 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

Anul trecut, Universitatea de pe Mureș a reprezentat de asemenea România la competiția feminină de baschet de la Jocurile Europene Universitare din Koper, Slovenia, terminând întrecerea pe poziția a 10-a. Jucătoarele pregătite de Costel Olteanu și Constantin Grigore au reușit astfel un progres semnificativ la această ediție, în ciuda înfrângerii clare din ultimul act.

În 23 iulie, sâmbătă, va începe turneul de baschet 3x3 la Rijeka, acolo unde Universitatea „1 Decembrie 1918” este de asemenea prezentă.

*Foto: urbeamea.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!