Stiri Cupa României Feminin

Universitatea CSM Oradea găzduiește prima manșă a dublei cu ACS KSE Târgu Secuiesc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.09.2018

Universitatea CSM Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc se duelează pentru un loc în turul secund al Cupei României. Cele două echipe fac parte din aceeași grupă valorică în campionat, astfel că au parte de aceleași reguli în ceea ce privește limita de straniere. Primul meci se joacă miercuri, de la ora 14:30.

Formația orădeană revine în competiția eliminatorie după patru ani. Universitatea CSM Oradea a evoluat ultima dată în Cupa României în septembrie 2014. Atunci orădencele au pierdut ambele manșe cu Univ. Goldiș ICIM Arad, cu o diferență de 65 de puncte la total. Cum în Cupa României au participat în ultimii ani doar echipele din primul eșalon, orădencele nu au mai evoluat în competiție knock-out pentru că au jucat în eșalonul secund.

ACS KSE Târgu Secuiesc ar fi trebuit să joace în Cupa României în 2012, când a reușit promovarea în prima ligă. Covăsnencele au fost înscrise și în competiția eliminatorie, dar s-au retras înainte de duelurile cu Olimpia București. Atunci ACS KSE Târgu Secuiesc a rămas fără trei jucătoare înainte de startul sezonului și nu avea siguranța unui buget suficient pentru a termina campionatul. Oficialii au luat decizia retragerii din Liga Națională și Cupa României fără a debuta.

Cele două echipe s-au întâlnit în sezonul precedent în Liga 1. Orădencele s-au impus în ambele partide, cu 75-56 în tur, acasă, iar în retur cu 68-53. Universitatea CSM a fost pe locul 3 la finalul ediției trecute a Ligii 1, iar covăsnencele au încheiat pe 6. ACS KSE a luat-o în această toamnă pe cea mai bună marcatoare a orădencelor în sezonul trecut, Mobley.

Primul meci al dublei dintre Universitatea CSM Oradea și ACS KSE Târgu Secuiesc se dispută miercuri, de la ora 14:30, la Arena Antonio Alexe. Returul va avea loc în 29 septembrie, pe terenul celor de la ACS KSE. Se califică în turul secund câștigătoarele celor 6 duble, dar și un lucky loser.

*foto: Roby Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!