Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și-a luat încă un fundaș american (VIDEO)

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.08.2018

Formația clujeană continuă schimbările din această vară. „U” s-a înțeles cu a 3-a stranieră, Arlesia Morse. Aceasta are 24 de ani și a evoluat pentru Spartak Subotica în sezonul trecut. Universitatea o va avea în lot și pe Boglarka Biszak, jucătoare de 19 ani care a mers la facultate la Cluj.

Universitatea Cluj se va baza în sezonul următor pe Arlesia Morse (foto dreapta), fundaș 1,78 înălțime. Jucătoarea va împlini 25 de ani în luna octombrie și va fi la al doilea angajament în Europa, după o experiență în Serbia, unde a avut cea mai mare medie de puncte. În luna noiembrie s-a transferat la Spartak Subotica, echipă care a încheiat pe locul 10 în campionatul Serbiei. Morse a evoluat în 15 partide, cu medii de 27.1 puncte, 7.7 recuperări, 1.1 pase decisive, 2.7 mingi pierdute și 3.3 intercepții, pentru 29 eficiență medie în 36:48 minute.

A fost anul trecut la Flint Lady Monarchs, în GWBA, formație pentru care a jucat și în 2016. În 2017 a evoluat pentru Regatas Lima, în Peru, unde a avut medii de 22 de puncte, 7.5 recuperări și 1.3 intercepții în 15 partide. A jucat în NCAA pentru Marquette, în perioada 2011-2015.

Universitatea Cluj a anunțat și transferul tinerei Boglarka Biszak. Aceasta are 19 ani și a evoluat în ultimul sezon la ACS KSE Târgu Secuiesc în Liga 1 și cu CSS Nagy Mozes Târgu Secuiesc în întrecerea rezervată jucătoarelor sub 20 de ani. Aceasta poate evolua pe mai multe posturi, de la 1 până la 4. A încheiat pe locul trei în sezonul trecut în CN U20 și mai are un bronz în 2016, la U18, cu KSE CSS Gheorghieni. La acel turneu final a avut medii de 11.8 puncte și 11.8 recuperări în 5 partide, cu 33:15 minute/meci și 16.8 eficiență medie. Biszak va avea dublă legitimare, atât la Universitatea Cluj, cât și la Nagy Mozes Târgu Secuiesc, pentru echipa sub 20 de ani.

Formația pregătită de Carmin Popa a mai anunțat până acum 4 transferuri: Marina Sfîrlea, Paula Cenan, Rishonda Napier, Aleksandra Begenisic.

*foto: Jeff Warder, subotica.info

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!