Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și CSBT Alexandria se întâlnesc din nou, după o săptămână

Andreea Vlase

Andreea Vlase
22.03.2018

Formațiile de pe locurile 4 și 5 se întâlnesc din nou, după meciul care a încheiat turneul doi al grupei 1-5, duminica trecută. Atunci Universitatea Cluj s-a impus cu 70-57 și a obținut locul 4.

Cele două echipe au fost la egalitate la capătul celor două faze ale sezonului regulat, cu câte 29 de puncte, după 9 victorii și 11 înfrângeri. Departajarea s-a făcut la punctele obținute în meciurile directe, iar clujencele au stat mai bine, pentru că au câștigat două dintre cele trei partide.

Primul duel al sezonului între cele două echipe a fost la finalul lunii octombrie, când CSBT Alexandria se impunea acasă cu 74-73. Atunci gazdele au condus și la 20 de puncte, dar oaspetele au revenit în ultimul minut. Și returul a fost disputat, fiind nevoie de prelungiri. Clujencele s-au impus cu 85-79. A treia întâlnire a fost decisă încă din primele zece minute, la capătul cărora „U” conducea cu 31-12.

Va fi a 28-a confruntare între Universitatea Cluj-Napoca și CSBT Alexandria. Teleormănencele conduc cu 18-9. Formația lui Mădălin Piperea s-a impus ultima dată pe terenul vicecampioanei în noiembrie 2014.

Este a doua oară când clujencele și teleormănencele luptă pentru un loc în semifinalele campionatului. Precedenta dispută în această fază a fost în sezonul 2007-2008. Atunci teleormănencele aveau câștig de cauză, după ce au câștigat primele două meciuri ale seriei.

Ambele echipe au avut o victorie și 3 înfrângeri la turneele grupei 1-5. La Brașov, clujencele au pierdut în ultima secundă cu CSM Satu Mare (71-73) și au cedat cu liderul ACS Sepsi SIC (77-86). În al doilea meci a absentat Irina Părău. La turneul de la Alexandria, alb-negrele au fost învinse de Olimpia CSU Brașov în decisivul pentru locul trei (64-73) și s-au impus în duelul pentru locul 4, cel cu gazdele.

CSBT Alexandria a jucat un singur meci în primul turneu, cedat cu 69-79 în fața Olimpiei CSU Brașov. Teleormănencele au găzduit cel de-al doilea turneu. Au cedat cu 61-85 în duelul cu campioana en-titre, iar singura victorie a fost cea în fața formației de pe locul doi, CSM Satu Mare (81-76), care a deplasat un lot redus.

Prima partidă a seriei dintre Universitatea Cluj-Napoca și CSBT Alexandria se joacă vineri, de la ora 20, la sala Horia Demian. Brigada de arbitri va fi formată din Alin Faur, Cristian Trofim și Alina Dekany, iar comisar din partea FRB va fi Stelian Bănică.

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!