Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad deschid etapa a 4-a din Grupa Roșie în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.01.2019

Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad se întâlnesc sâmbătă, de la ora 15:00, în etapa a 4-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Galben-albastrele și-au adjudecat ambele dueluri din prima fază a campionatului, dar merg pe terenul ultimei clasate fără cea mai bună recuperatoare, de care s-au despărțit la începutul anului.

Cele două echipe sunt despărțite de trei puncte în clasamentul primei grupe valorice din a doua fază în întrecerea feminină. Arădencele au 16 puncte după 4 victorii și 8 înfrângeri și ocupă locul 5. Clujencele au 13 puncte și o singură victorie în 12 partide, fiind pe locul 7.

Alb-negrele au obținut singurul succes stagional acasă, înainte de Crăciun, cu Olimpia CSU Brașov, scor 80-74. După o pauză de două săptămâni („U” a stat în etapa din 29 decembrie), formația pregătită de Carmin Popa a suferit cel mai clar eșec în acest sezon, 54-96 acasă cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Meciul de mâine este al 5-lea consecutiv pe propriul teren pentru formația clujeană. Înainte de succesul cu brașovencele, Universitatea ceda acasă cu CSM Târgoviște și FCC ICIM Arad, în 11 și 19 decembrie. „Studentele” au un bilanț de o victorie și 6 înfrângeri pe propriul teren în acest campionat.

FCC ICIM Arad are un singur succes în deplasare în 5 meciuri în această ediție a LNBF. Elevele lui Miljan Medvedj se impuneau cu 78-56 chiar la Cluj-Napoca, în ultima etapă din prima fază a sezonului regulat, iar victoria le ducea pe locul patru la finalul grupei A.

În partida de acum aproape o lună, jocul a fost destul de echilibrat în primul sfert, iar oaspetele s-au distanțat până la un maxim de 24 de puncte în următoarele sferturi. Brankica Hadzovic a fost coșghetera acelei partide cu 24 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 7 assist-uri. A fost jocul de debut al Milicei Deura pentru arădence, reușind 13 puncte și 4 pase decisive. Nicolett Orban a fost principala remarcată de la gazde, fiind în double-double cu 14 puncte și 10 recuperări. La acea partidă nu a jucat Arlesia Morse principala marcatoare a clujencelor.

Între timp, FCC ICIM Arad s-a despărțit de Leeza Burdgess, cea mai bună recuperatoare din lot, care a plecat în Cehia. Galben-albastrele nu au adus momentan altă jucătoare de poziția 5 în locul americancei, singura sportivă din lot peste 1,90 fiind tânăra Rita Bartok, care a jucat foarte puțin. Burdgess a avut 7 puncte și 10 recuperări în returul cu clujencele din prima fază, iar în turul din 2 noiembrie termina în double-double cu 10 puncte și 13 recuperări. Galben-albastrele câștigau acel meci cu 66-49, după ce au condus și la 30 de puncte.

Cealaltă americancă de care formația arădeană s-a despărțit în acest sezon, A'Lexus Harrison, reușea atunci cel mai bun meci al său în LNBF, cu 15 puncte, 9 recuperări și 6 intercepții. Irina Părău era cea mai bună marcatoare a clujencelor, cu 15 puncte, iar Nicolett Orban și Aleksandra Begenisic terminau la o recuperare de double-double, cu 13 și 12 puncte. Reamintim că acel meci a fost marcat de ciocnirea dintre Teodora Neagu și Arlesia Morse, ultima ajungând la spital.

Gruparea arădeană va disputa sâmbătă primul meci din acest an, fiind echipa care a stat în etapa din 5 ianuarie. Galben-albastrele vin după două înfrângeri acasă, 61-64 cu CSM Târgoviște și 72-82 cu Olimpia CSU Brașov.

În ceea ce privește mediile celor două echipe, FCC ICIM Arad stă mai bine atât în atac, cu 67,2 puncte înscrise pe meci față de 61,5, cât și în apărare, cu 68,6 puncte primite față de 78,3. Arădencele stau mai bine la recuperări (38,7 față de 36,8), pase decisive (15,3 la 11,6), intercepții (9,8 la 8,7), capace (1,8 la 1,2) și mingi pierdute (15,3 la 19,8). Clujencele faultează mai puțin pe meci (16,3 greșeli personale față de 18,8) și stau mult mai bine de la linia de fault, cu 74,4% reușite față de 62,2%. Formația de pe Mureș stă puțin mai bine la aruncările din acțiune, 43,2% la 40,7% din semicerc, respectiv 31% față de 28,4% de la distanță.

Universitatea Cluj a folosit trei straniere până acum și acestea sunt liderele echipei la statisticile importante. Arlesia Morse are 16,2 puncte pe meci, Aleksandra Begenisic are 7,8 recuperări și Rishonda Napier 4,4 pase decisive. După plecarea Leezei Burdgess, care avea 10,7 recuperări pe meci, Brankica Hadzovic rămâne lidera celor de la FCC ICIM Arad la toate cele trei statistici, cu 17,8 puncte/meci, 5,4 assist-uri și 5,7 recuperări. Arădencele au momentan trei straniere în lot, toate pe pozițiile mici. Clujencele au doar românce sub 23 de ani, în timp ce în lotul galben-albastrelor sunt și jucătoare autohtone mai experimentate, ca Marta Fodor, Adela Mercea sau Dora Ardelean.

Din 2005 până acum, de când sunt disponibile statisticile de pe site-ul nostru, au fost 37 de confruntări directe între cele două echipe. Gruparea arădeană conduce cu 25-12. Reamintim că cele două echipe se băteau la începutul anilor '90 cu titlul pe masă.

Meciul dintre CS Universitatea Cluj și FCC ICIM Arad se dispută sâmbătă, de la ora 15:00, la sala Horia Demian. Brigada de arbitri va fi formată din Dan Narcis, Lavinia Gheorghe și Răzvan Opriș, supervizați de Radu Vaida. Biletul de intrare costă 10 lei, iar studenții, elevii și pensionarii beneficiază de reduceri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!