Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și Olimpia CSU Brașov dispută marți restanța din prima etapă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.10.2018

Universitatea Cluj-Napoca găzduiește marți, de la ora 18, restanța cu Olimpia CSU Brașov, din prima etapă a Ligii Naționale. Formația clujeană a avut meciurile din primele două etape amânate, astfel că va fi la debutul în noua ediție de campionat. Brașovencele au jucat vineri în etapa secundă, trecând acasă de CSM Satu Mare.

Clujencele au mai mult de două săptămâni de la precedenta partidă. Universitatea a disputat primele două meciuri oficiale în 26 și 29 septembrie, în primul tur al Cupei României. Alb-negrele au făcut multe schimbări în acest sezon, inclusiv în conducere și pe bancă și au o echipă cu multe jucătoare tinere. Acestea au cedat ambele dueluri din dubla cu Phoenix Știința Constanța, cu 73-77 la Cluj și 59-67 la Constanța. Universitatea a fost singura echipă din grupa valorică A (a Ligii Naționale) care nu s-a calificat în turul următor, fiind învinsă de o echipă din grupa B. Arlesia Morse a fost performera formației antrenate de Carmin Popa, cu 59 de puncte în cele două partide.

Olimpia CSU Brașov a avut aproape două săptămâni între meciurile din primul tur al cupei și primul joc pe care l-a disputat în campionat. După ce și-au împărțit victoriile cu arădencele și au mers împreună în turul următor, brașovencele au înfruntat vicecampioana CSM Satu Mare pe propriul teren. Cu doar 9 senioare în lot, antrenorul Dan Calancea deplângea faptul că are probleme la antrenamente. Elevele sale au reușit un meci mare cu sătmărencele și s-au impus cu 80-74, cu fetele din primul cinci aproape tot meciul în teren.

Cele două echipe s-au întâlnit într-un meci de pregătire, disputat acum aproape o lună. În amicalul de la Târgu Mureș, Olimpia CSU Brașov s-a impus cu 92-70. Clujeanca Morse era atunci coșghetera partidei cu 24 de puncte, iar Carla Bartee, Biljana Pesovic și Alina Podar marcau câte 22 de puncte.

Va fi a 32-a partidă oficială între cele două formații. Scorul total este 19-12 în favoarea brașovencelor. Acestea au reușit un „run” de 11 victorii începând din ianuarie 2013. Clujencele au oprit seria negativă în octombrie 2016, într-un sezon în care aveau să joace finala campionatului. Universitatea și Olimpia CSU s-au întâlnit de cinci ori în sezonul precedent. Patru succese le-au revenit alb-albastrelor și unul singur alb-negrelor. Brașovencele s-au impus în ambele dueluri din finala mică și au câștigat bronzul. Loturile sunt schimbate substanțial în ambele tabere.

Meciul dintre Universitatea Cluj-Napoca și Olimpia CSU Brașov se dispută marți, de la ora 18:00, la sala Horia Demian. Vor arbitra: Bedir Sefer, Dan Narcis și Octavian Goina, supervizați de Radu Vaida.

*foto: cjsport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!