Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj și Phoenix Știința Constanța se reîntâlnesc după duelul din cupă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.01.2019

CS Universitatea Cluj-Napoca și Phoenix Știința Constanța deschid runda a 6-a din Grupa Roșie a Ligii Naționale de Baschet Feminin, sâmbătă, de la ora 16:00. Este penultima etapă a turului din prima grupă valorică în faza a doua a sezonului regulat. Cele două echipe ocupă ultimele două poziții și se înfruntă din nou după dubla de la finalul lunii septembrie.

„U” și Phoenix Știința sunt vecine de clasament. Clujencele au urcat pe locul 6 în Grupa Roșie, cu 16 puncte, după 2 victorii și 12 înfrângeri. Phoenix Știința Constanța a stat în runda precedentă și a ajuns pe ultimul loc în prima grupă valorică, cu 15 puncte. Reamintim  că formația de la malul mării a urcat în prima grupă valorică după ce a dominat grupa B în prima fază a sezonului regulat. Constănțencele au un bilanț de 11 victorii și 5 înfrângeri, dar nu au reușit să câștige în cele 4 partide disputate în Grupa Roșie și speră la un prim succes, pe terenul clujencelor.

Alb-negrele au obținut primele două victorii stagionale în Grupa Roșie, după ce în prima fază a campionatului au cedat în toate cele 10 partide. „U” a început faza a doua a sezonului regulat cu trei meciuri la rând acasă, dintre care le-a câștigat pe cele cu Olimpia CSU Brașov (80-74) și FCC ICIM Arad (74-70) și a pierdut cu campioana ACS Sepsi SIC (54-96). De la formația clujeană a plecat una din cele mai bune recuperatoare, Nicolett Orban, iar Rishonda Napier a avut ruptură musculară și a ratat ultimele meciuri. În ultima etapă, elevele lui Carmin Popa au suferit o înfrângere dură la Satu Mare, cu 41-105.

Phoenix Știința Constanța a început faza a doua cu două deplasări pe terenul primelor două clasate, CSM Satu Mare și ACS Sepsi SIC, pierdute cu 70-98 și 60-82. În ambele partide, formația antrenată de Predrag Stanojcic s-a ținut bine în prima parte și diferența a crescut pe final, având și absențe importante sub panou. A urmat meciul de acasă cu CSM Târgoviște (43-58) și o nouă deplasare, la Brașov (60-74). În acel meci, brașovencele au început în forță, cu un avans de peste 20 de puncte în prima repriză, iar constănțencele s-au apropiat în partea a doua.

Clujencele au un bilanț de 2 victorii și 6 înfrângeri pe propriul teren în campionat, iar Phoenix Știința are 6 victorii în deplasare (toate în grupa valorică B) și 3 înfrângeri. Constănțencele au medii de 66,3 puncte înscrise pe meci și 56,8 primite, în timp ce Universitatea are 60,9 puncte marcate pe partidă și 79,6 primite. Oaspetele de mâine au medii mai bune și la recuperări (41,5 la 37,6), pase decisive (17,8 la 11,5), intercepții (10,3 la 8), capace (2,3 la 1,1), mingi pierdute (17,3 la 19,6) și faulturi (16 la 16,5). Nu trebuie uitat însă că alb-negrele au avut adversare mult mai bine cotate și în prima parte a campionatului. În ceea ce privește procentajele aruncărilor, constănțencele stau mai bine la șuturile de două puncte (45,6% la 40,8%) și de la distanță (33,5% la 26,4%), în timp ce clujencele au un procentaj mai bun la linia de fault (74,7% la 71%).

Stranierele sunt liderele celor două echipe la capitolele importante. La Universitatea, Arlesia Morse are 17,1 puncte pe meci, Aleksandra Begenisic contribuie cu 7,7 recuperări pe meci și Rishonda Napier a oferit 4,4 pase decisive pe partidă. Vladinka Erak este cea mai bună marcatoare și recuperatoare de la Phoenix Știința, cu 13,3 puncte pe meci și 8,7 recuperări, iar Chelsea Douglas are 4,1 assist-uri pe meci. Până acum ambele formații au folosit câte trei străine în campionat. Pe lângă cele amintite deja, în lotul constănțean mai este Jelena Jovanovic. La capitolul jucătoare autohtone, oaspetele de mâine au și fete mai experimentate, pe lângă cele sub 23 de ani.

Va fi a 3-a confruntare directă între cele două echipe, după cele din luna septembrie. Phoenix Știința s-a impus în ambele partide, făcând diferența din interiorul semicercului. 73-77 a fost scorul în turul de la Cluj-Napoca. Atunci ambele formații au avut o singură stranieră în teren. Arlesia Morse înscria 32 de puncte pentru clujence, fiind în double-double cu 10 recuperări. În double-double a fost și Roberta Boț, cu 11 puncte și 10 pase decisive. Chelsea Douglas a fost cea mai bună de la oaspete, cu 31 de puncte și 10 pase decisive, urmată de Cristiana Cutaș cu 18 puncte și 11 recuperări.

Returul s-a disputat cu trei zile mai târziu și constănțencele s-au impus cu 67-59. A fost un meci pe care gazdele l-au condus aproape în totalitate. Tot Arlesia Morse a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte. Atunci a debutat și cealaltă americancă a clujencelor, Rishonda Napier, marcând 12 puncte. Bianca Fota a fost cea mai bună marcatoare de la Phoenix Știința, cu 20 de puncte, urmată de Chelsea Douglas și Ecaterina Armanu, cu 19 și 15 puncte.

A treia confruntare dintre Universitatea Cluj și Phoenix Știința Constanța va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00, la sala Horia Demian.

*foto: JFritz Fotograf facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!