Stiri Cupa României Feminin

Universitatea Cluj-Napoca învinge la Arad și se califică la turneul final al Cupei României

Valentin Todea

Valentin Todea
08.01.2017

”U” Cluj a câștigat meciul din deplasare cu Univ. Goldiș ICIM Arad, scor 51-60, ce a contat pentru manșa retur a primei faze din Cupa României la baschet feminin. Pe sferturi, scorul a fost 8-17, 19-17, 16-10 și 8-16. Trupa de pe Someșul Mic a obținut astfel calificarea în F8-ul Cupei României, după ce în partida tur s-a impus pe teren propriu cu 80-67. Arădencele au ratat participarea la turneul final, nereușind să prindă unul dintre cele două locuri de lucky-loser.

Stacey Nolan a început întâlnirea cu un prim cinci alcătuit din Brankica Hadzovic, Adela Mercea, Suriya McGuire, Morgan Stroman și Ildiko Nagy, în timp ce Dragan a Petricevic a trimis în teren o formulă de start compusă din Adrianne Ross, Taneisha Harrison, Gabriela Irimia, Andra Mandache și Brittany Denson.

Mandache a inaugarat tabela de la mare distanță, pentru ca Denson să o completeze cu două lay-up-uri consecutive, 0-7. Harrison a punctat de la 3 puncte iar Clujul a mers la 10 lungimi în față, 2-12. Nagy și Hadzovic au contribuit cu puncte pentru Arad însă Mandache a pus din nou mingea în coș din spatele arcului de cerc, 8-17. ICIM s-a apropiat la două puncte prin Karakasevic și Hadzovic, 24-26, dar Mandache și Denson au replicat pentru 24-30. La următoarea fază, Hadzovic a marcat din spatele semicercului, 27-30, însă Mandache a stabilit scorul pauzei mari, 27-34.

Trupa arădeană a reușit un sfert trei destul de bun, fapt rar întâlnit în cazul acesteia, fiind la un punct în spatele adversarului înaintea actului decisiv, 43-44. Hadzovic și Nagy au fost performerele acestei părți pentru formația gazdă, menținând speranțele fanilor trupei ”galben-albastre” vii în privința unei calificări mai departe.

Irimia marcat primul coș al ultimei părți, 43-46, Pasic aducând Aradul în avantaj, 47-46. De aici încolo, oaspetele au pus stăpânire pe joc, Butulija înscriind din apropiere pentru 47-56. Până la final, Universitatea Cluj nu a mai întâmpinat probleme și s-a impus la o diferență de 9 puncte.

Andra Mandache a fost principala evidențiată din tabăra clujeană cu 18 puncte, 6 recuperări și 2 assist-uri, alături de Brittany Denson, cea care a reușit 9 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive și 4 capace. Taneisha Harrison a avut 11 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri, 2 intercepții și un capac.

De la Univ. Goldiș ICIM Arad s-a evidențiat în special Jefimija Karakasevic cu 12 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă, 2 intercepții și 2 capace, fiind urmată de Ildiko Nagy cu 14 puncte și 3 recuperări, în timp ce Brankica Hadzovic a adunat 19 puncte, 2 recuperări și 3 assist-uri.

Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Mihai 1974 :

    U
    Bravo fetelor! felicitari pt calificare! doua meciuri castigate au razbunat meciul pierdut la Cluj! Si mai ales au adus calificarea!

    cu 7 ani în urmă (08.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii