Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca și Olimpia CSU Brașov își dau întâlnire în prima rundă de Top 6

Dan Oancia

Dan Oancia
17.02.2017

Foto: Valentin Todea

Campionatul se reia în Liga Națională de Baschet feminin după două săptămâni de întrerupere, timp în care s-a desfășurat Final Eight-ul Cupei României. Astfel, în acest sfârșit de săptămână debuteaza faza premergătoare playoff-ului, în care formațiile se luptă pentru o poziționare cât mai bună în clasament. 

La Cluj-Napoca face deplasarea Olimpia CSU Brașov, din postura de finalistă a Cupei României. Fetele pregătite de Dan Calancea au avut parte de un turneu reușit, aflându-se la o zecime de secundă de câștigarea primului titlu din istoria clubului. Olimpia a trecut în sferturi de Phoenix Galați, în semifinale de BC Sirius Târgu Mureș, pentru ca în finală să cedeze la mare luptă cu CSM Târgoiște. De partea cealaltă Universitatea Cluj-Napoca a fost zbrobită, în sferturi, de rivala ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe scor 49-67.

Cele două grupări s-au mai întâlnit de două ori în această ediție competițională, fiecare trecându-și în cont o victorie pe teren propriu. La nivel all-time Olimpia CSU și Universitatea Cluj au disputat 24 de dueluri directe, 15 fiind adjudecate de formația de sub Tâmpa. Dintre acestea, probabil cel mai tensionat duel a avut loc pe 19 octombrie 2016 când Calancea a declarat că „70% din ce s-a întâmplat la Cluj-Napoca nu are legătură cu baschetul”, iar Petricevic a fost de părere că „probabil domnul Calancea se pricepe la alte sporturi”. Între timp cei doi tehnicieni au îngropat securea războiului, pozând împreună la All Star Game-ul de la Sfântu Gheorghe.

Partida este programtă să debuteze la orele 18:00 la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca. Miza este locul trei în clasament, actualmente ambele formații având un bilanț de 12 victorii și 6 înfrângeri fiind despărțite de coșaverajul superior, în cele două dueluri directe, al gazdelor.

Brigada de arbitri este formată din Fabiana Martinescu, Ciocan Ciprian și Mate Stretea, comisar din partea FRB fiind Radu Vaida.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!