Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca a trecut pe teren propriu de Olimpia CSU Brașov

Valentin Todea

Valentin Todea
20.10.2016

Formația pregătită de Dragan Petricevic a câștigat meciul de acasă cu Olimpia Brașov, scor 83-68, confruntare ce a contat pentru etapa a 4-a din Liga Națională de Baschet Feminin. Pe sferturi a fost 24-23, 22-14, 13-15 și 24-16, duelul fiind intens disputat până spre final.

Clujul a avut un prim cinci format din Zahna Medley, Taneisha Harrison, Gabriela Irimia, Andra Mandache și Shanece McKinney, în timp ce Dan Calancea a replicat cu Michaela Houser, Adrienne Webb, Biljana Pesovic, Alina Crăciun și Kristina Higgins.

Brașovencele s-au distanțat în startul meciului la 2-7 după reușita lui Pesovic, însă gazdele au egalat după execuția de la mare distanță a lui Medley, 11-11. Oaspetele au revenit în avantaj și au condus ostilitățile preț de câteva minute, dar coșul din apropiere marcat de Adrianne Ross a făcut ca Universitatea să conducă la limită după primele zece minute.

Jucătoarea amintită anterior a punctat de două ori consecutiv și din afara semicercului pentru a duce scorul la 32-25, moment în care formația vizitatoare a cerut time-out. La reluare, Webb a înscris de la 3 puncte, 32-28. Primind un imbold și din partea publicului, clujencele au făcut ca tabela să indice 42-30 în favoarea lor. Dora Ardelean a înscris și ea de la mare distanță, 44-35, în timp ce Crăciun a stabilit scorul după prima repriză, transformând ambele libere acordate, 46-37.

În primele minute ale actului trei, Houser a marcat din spatele arcului de cerc, 50-44, pentru ca Chelsea Davis să își ducă echipa la 8 lungimi în fața adversarului, 54-46. Încercarea nereușită a Cristianei Cutaș de a marca de la mare distanță a precedat coșurile din interiorul semicercului înscrise de americancele Higgins și Web, 58-52. Penultimul sfert s-a încheiat la scorul de 59-52, după libera înscrisă de Harrison.

Sportiva din Statele Unite cu experiență în campionatul românesc a marcat de la trei puncte pentru 62-52, Maria Ferariu răspunzând de lângă panou, 62-54. La jumătatea ultimei părți, McKinney avea să facă 71-56, confruntarea fiind în mare parte decisă. Ulterior, Shanece a executat un three-point play iar Crăciun a înscris din apropiere, 74-58. Cu fix două minute până la terminarea disputei, fosta jucătoare a Brașovului, Gabriela Irimia, marchează în urma unui lay-up pentru 80-64. Până la final, oaspetele nu reușesc să mai pună probleme iar ”U” Cluj câștigă la o diferență confortabilă confruntarea dintre cele două formații ardelene.

Toate jucătoarele de peste Ocean ale Universității Cluj-Napoca au avut prestații notabile în acest meci, Chelsea Davis remarcându-se cu 15 puncte, 9 recuperări, o intercepție și un capac, în timp ce Zahna Medley a adunat 16 puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri, o intecepție și un capac. Shanece McKinney a terminat partida în double-double, reușind 15 puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă și un capac.

Kristina Higgins a fost principala evidențiată de la Olimpia CSU Brașov, pivotul contabilizând 9 puncte, 12 recuperări și 3 pase decisive. Biljana Pesovic a adunat 14 puncte, 6 recuperări, 6 assist-uri și intercepții. Adrienne Webb a marcat 15 puncte și și-a trecut în cont 5 recuperări și o pasă decisivă, iar Michaela Houser a avut 14 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție.

Putem vorbi așadar de o confruntare în care sportivele străine au făcut diferența, dovedind din nou că acestea ridică nivelul competiției din țara noastră.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!