Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Universitatea Cluj-Napoca trece pe teren propriu de Univ. Goldiș ICIM Arad

Valentin Todea

Valentin Todea
27.03.2017

În prima partidă din play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Feminin, ”U” Cluj a trecut acasă de ICIM Arad cu scorul de 68-56 (22-12, 18-19, 10-8, 18-17). Dragan Petricevic a fost lipsit devreme de aportul Gabrielei Irimia, cea care a suferit o accidentare la spate în sfertul doi, în urma unui duel cu Suriya McGuire.

Gazdele au început hotărât meciul și conduceau cu 13-6 la jumătatea primului act, Aradul răspunzând prin Pasic de la mare distanță, 13-9. Nikki Dixon a marcat la rândul ei din afara semicercului, 18-9, în timp ce Butulija a încheiat primele zece minute cu un coș din apropiere. Clujul a continuat să fie la conducerea partidei, distanțându-se la 13 lungimi, 33-20, pentru ca Aradul să se apropie la 8 puncte, 35-27. La pauza mare, tabela indica 40-31.

În startul sfertului trei, Pasic și-a apropiat periculos echipa printr-o reușită de 3 puncte, 40-34, însă Universitatea a reacționat rapid. Aflată într-o nouă zi de grație, Andra Mandache a dus scorul la 46-34, pentru ca tot ea să-și distanțeze formația la 15 lungimi, 50-35. Înaintea actului patru, clujencele conduceau cu 50-39, Ildiko Nagy înscriind ultimul coș al părții a treia.

Dajana Butulija a marcat de la mare distanță pentru 58-42 în sfertul patru, arădencele reușind ulterior un run de 6-0 pentru ca tabela să arate 60-49. Ultimele minute ale întâlnirii au fost la discreția trupei din Cluj-Napoca, care a știut să gestioneze avantajul obținut până atunci, gruparea de pe Someș conducând și la 17 puncte, 68-51, grație coșului înscris de Nikki Dixon.

Andra Mandache a fost cea mai bună jucătoare a partidei cu 21 de puncte, 11 recuperări și 5 assist-uri. Dajana Butulija a înscris 15 puncte, la care a adăugat 6 recuperări, 5 pase decisive și o intercepție. Nikki Dixon a fost autoarea a 13 puncte, 4 recuperări, un assist și o intercepție.

De partea cealalată, Ildiko Nagy a fost principala remarcată de la ICIM Arad, terminând partida în double-double cu 13 puncte și 11 recuperări. Morgan Stroman a adăugat 14 puncte, 9 recuperări, 5 assist-uri și o intercepție, în timp ce Jovana Pasic a reușit 11 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!